5,00 лв.

Класическа немска кухня

Надя Пери
Хомо Футурус
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
5,00 лв.

Вкусни рецепти от класическата немска кухня.

И в немската кухня, както във всички европейски кухни, се забелязва влиянието на кулинарното изкуство от съседните страни, предимно чешко, австрийско и швейцарско. Запазени са, разбира се, и традиционните ястия, при които вкусовите комбинации понякога са твърде необичайни за българската готварска традиция.

Предпочитаните меса са свинското, като често се използват и свински крачета, и телешкото.
Птиците се приготвят по обичайните начини, но особен интерес предизвиква комбинирането на печена гъска с компот.
От рибите най-разпространени са ястията с шаран и щука, сервирани със сосове.
Най-използваните зеленчуци са зелето (прясно и кисело), различни видове зелени салати и картофите - варени или пържени, които са неизменен спътник на почти всяко ястие.
Сладкарството е известно с традиционните си немски специалитети - например дрезденският коледен кейк със стафиди. Във вакуумирани опаковки той е познат по всички континенти.
Германия е известна и със своите вурстове (салами) и франкфуртери (кренвирши).

Информация за "Класическа немска кухня"
  • Език Български
  • Брой страници 112
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2019
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация