20%
Онлайн цена Книжен фестивал
Промо цена 19,96 лв. Редовна цена 24,95 лв.

Клуб Класика: Бих умрял за теб и други изгубени истории, твърди корици

Ф. Скот Фицджералд
Хермес
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
Промо цена 19,96 лв. Редовна цена 24,95 лв. Спестяваш 4,99 лв.
Отстъпката изтичат след:

Книгата е част от поредицата "Клуб Класика" на издателство "Хермес".

Разкази и снимки на Ф. Скот Фицджералд - някои от тях - непубликувани досега.

Сборникът съдържа осемнайсет неиздавани, непознати или смятани за безвъзвратно изгубени разказа на легендарния писател. Писани в края на 30-те години на миналия век, те са били отхвърлени от редакторите заради провокативната си тема и стил или са потънали във водовъртежа на последните години от живота на Фицджералд. Дори когато се е нуждаел от пари и вниманието на критиците, писателят е предпочел да ги остави непубликувани, вместо да допусне редакторска намеса.

Разказите показват Фицджералд в различна светлина и затвърждават позицията му на една от знаковите фигури в историята на американската литература. В книгата са включени и снимки от личния архив на автора.

Информация за "Клуб Класика: Бих умрял за теб и други изгубени истории, твърди корици"
  • Език Български
  • Брой страници 464
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Ф. Скот Фицджералд

Виж всички заглавия от автора

Франсис Скот Фицджералд (1896–1940) е американски писател, който пръв нарича 1920-те години в САЩ „Ерата на джаза“ и описва най-ярко живота и хората през онова бурно десетилетие.

С красивата си съпруга Зелда Сеър, Фицджералд изживява години на интензивен светски живот и щедро харчене на пари. В началото на една от неговите истории Фицджералд пише, че „богатите са различни от вас и мен“. Той обрисува света на привилегированите в своите романи, от които „Великият Гетсби“ (1925) е най-известен. През 1926 „Великият Гетсби“ е пригоден за сцена и се играе в Ню Йорк. Същата година сценарият е продаден и за филмова адаптация. Първата филмова версия на „Великия Гетсби“ е направена същата година.