19,95 лв.

Клуб Класика: Гордост и предразсъдъци, твърди корици

Джейн Остин
Хермес
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
19,95 лв.

Книгата е част от поредицата "Клуб Класика" на издателство "Хермес".​

Увлекателният сюжет на Гордост и предразсъдъци продължава да вълнува читателите и днес - повече от сто години след първоначалното издаване на книгата.

Любовните отношения между своенравната Елизабет Бенет и нейния високопоставен ухажор – Фицуилям Дарси, минават през големи перипетии. За да възтържествува любовта обаче, тя трябва да преодолее своите предразсъдъци, а той – да смири гордостта си. Или може би тя да се избави от своята криворазбрана гордост, а той – от класовите си предразсъдъци. Само тогава любовта е възможна.

Информация за "Клуб Класика: Гордост и предразсъдъци, твърди корици"
  • Брой страници 336
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Великобритания
  • Поредица Клуб Класика
  • Размер см 14 x 21 см.
Джейн Остин
За автора

Джейн Остин е английска писателка, родена на 16 декември 1775 г. в Стивънтън, Хампшър.

Тя е един от най-ярките творци в английската литература от ХVІІІ в. За нея се знае сравнително малко, предимно от спомени на семейството и от оцелялата кореспонденция със сестра ѝ Касандра.
 
Касандра оказва голямо влияние върху творчеството на сестра си. Остин е определяна като затворена, себична и много горда, затова не е всеобща любимка, но с по-голямата си сестра е споделяла всичко. Многобройните им писма са основен източник на информация за Джейн Остин. За съжаление Касандра изгаря по-голямата част от кореспонденцията им, за да не се състави погрешно мнение за Джейн и това да повлияе пагубно на творчеството ѝ. Съдбата на Остин не предполага бележити авантюри и увлекателни приключения, затова тя прекарва целия си живот заобиколена от любящи роднини.