17,95 лв.

Клуб Класика: Знахар, твърди корици

Тадеуш Доленга-Мостович
17,95 лв.

Книгата е част от поредицата "Клуб Класика" на издателство "Хермес".

Книгата на Тадеуш Доленга-Мостович разкрива, че на света има повече несправедливост, отколкото справедливост, но за да ни има е нужна изцелителната сила на прошката

Творчеството на Доленга-Мостович се отличава с бързо развитие на действието, кинематографичност, неочаквани обрати, запомнящи се образи и критично описание на обществото и неговите порядки.

Световноизвестният хирург Рафал Вилчур се радва на блестяща кариера и щастлив брак с любимата жена. Един ден обаче у дома го очаква писмо, в което съпругата му съобщава, че го напуска заради друг мъж и взема дъщеря им със себе си. Съкрушеният Вилчур се напива и става жертва на крадци, които го удрят силно по главата. След нападението професорът получава амнезия и не помни нищо от миналото си.

Минават години. Антони Кошиба се скита по селата и се препитава с каквото намери. Незнайно откъде неукият селянин знае да лекува различни болести и травми. Когато Кошиба вдига на крака тежко болния син на заможен воденичар, славата на знахаря бързо се разнася из околността. Местният лекар обаче иска да отстрани конкурента си, който дори не взема пари от пациентите. Скоро срещу Кошиба е заведено дело, което привлича общественото внимание. Един от медицинските експерти в съдебната зала ще познае в лицето на обвиняемия отдавна изчезнал човек, когото всички смятат за мъртъв.

Информация за "Клуб Класика: Знахар, твърди корици"
За автора

Тадеуш Доленга-Мостович

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация