20%
Промо цена 20,80 лв. Редовна цена 26,00 лв.

Книга на нощта, меки корици

Холи Блек
Промо цена 20,80 лв. Редовна цена 26,00 лв. Спестяваш 5,20 лв.

ДОРИ СЯНКАТА ТИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТКРАДНАТА.

Няма ключалка, която Чарли Хол да не може да разбие, книга, която да не може да открадне, и лош избор, който да не направи.

В нейния свят властват мрачниците – магьосници с пробудени сенки, които могат да бъдат манипулирани, изменяни и принудени да вършат потайни, зловещи дела. Мрачниците грижливо пазят тайните си, което създава опасен, но доходоносен черен пазар за търговия с окултни книги, гримоари и артефакти. В постоянната си битка за надмощие в подземния свят мрачниците имат нужда от добър крадец.

А Чарли Хол е най-добрата.

Но след няколко кофти ситуации и куршум в гърдите младата жена се опитва да се откъсне от опасния свят на търговията със сенки. Това се оказва доста по-трудно, отколкото на Чарли ѝ се иска – особено когато сестра ѝ отчаяно търси начин да пробуди сянката си, а собственото ѝ гадже някак е изгубило своята. И това дори не е най-голямата тайна, която крие от нея.

Внезапното завръщане на ужасяваща фигура от миналото ѝ превръща живота на Чарли в абсолютен хаос, а бъдещето ѝ е не просто неясно, а направо несъществуващо. Решена да оцелее, младата жена се хвърля във водовъртеж от тайни и убийства, за да се изправи срещу загадъчни двойници, крадци на сенки и жадни за власт кошмари. Всички те отчаяно се домогват до контрол над магията на сенките.

„Книга на нощта“, първият роман за възрастни на автора на бестселъри Холи Блек, е модерно, мрачно фентъзи за дебнещи в сенките крадци и тайни общества в духа на „Деветият дом“ на Лий Бардуго и книгите на Нийл Геймън.

Информация за "Книга на нощта, меки корици"
  • SKU 9789542839873
  • Преводач Мариана Христова
  • ISBN 9789542839873
  • Автор Холи Блек
  • Издателство Сиела
  • Език Български
  • Брой страници 528
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 14 х 21 см.
Холи Блек
За автора
quote icon

Всеки герой е злодей на собствената си история.

Холи Блек е американска писателка и редактор на фентъзи романи за деца и юноши. Родена е през 1971 г. в Ню Джърси, където завършва гимназия, а по-късно и университет.

Вдъхновява се да пише за елфи и магически същества под влиянието на западноевропейския фолклор и автори като  Анджела Картър, Елън Датлон, Памела Дийн и други.

Първият ѝ голям литературен пробив идва през 2003 г. с фентъзи поредицата „Хрониките на Спайдъруик“, която създава заедно с Тони ДиТерлизи. Тя става бестселър на Ню Йорк Таймс. По-късно създава света на Елфхейм и започва трилогията за вълшебния народ. През 2018 г. излиза първа част – „Жестокият принц“. Книгата получава наградата „Локус“ и се превръща в световен бестселър.

Снимка: © blackholly.com