Любовни романи

4 резултата

4 резултата

От Ромео и Жулиета до всички двойки в литературата, превърнали се в техни модерни версии – всички поколения споделят интерес към любовните книги.

В тази категория ще откриете повече информация за богатото ни разнообразие от точно такива романи. Очакват Ви както най-актуалните заглавия, така и редица класики в жанра, които не бива да се пропускат.

Ще срещнете четива от най-известните автори в жанра:

  • Даниел Стийл;
  • Саманта Йънг;
  • Колийн Хувър;
  • Силвия Дей;
  • Никълъс Спаркс;
  • Кандис Бушнел;
  • Джоджо Мойс;
  • Луиз Бегшоу и още много други.

Не пропускайте последните попълнения към селекцията от търсения жанр и следете обновяването в категорията. А ако се чудите какъв да бъде следващият роман с любовна тематика, който да прочетете, тук ще получите помощта, която Ви е нужна.

Какво е общото и различното сред любовните романи?

Героят спасява принцесата; любовта разцъфва между мъж и жена, които започват историята си като кръвни врагове; момичето тайно си пада по момчето, а той не я забелязва, докато един ден нещата не се променят изцяло и за двамата – има много начини, по които една романтична история може да протече.

Но това, което най-често е най-важната част за почитателите на този жанр, е щастливият край, който почти всички книги за любов споделят.

Но както всичко друго и литературните произведения в този жанр се променят и обновяват във времето. Затова и сред най-актуалните заглавия, намерили място в тази категория, ще откриете модернизирани варианти на познатите наративи.

Жената все по-рядко има нужда да бъде спасена, а вместо това открива своя път сама, докато неочаквано за нея среща любовта. Двамата партньори невинаги изглеждат като традиционния чаровен принц и неговата избраница, а историята им често изненадва читателя по неподозирани начини.

Но най-хубавите любовни книги, независимо в коя година са създадени, се открояват с едно общо качество – умеят да накарат читателя да повярва в позитивния завършек на историята, а и в силата на любовта.

Те са и начин да манифестирате живота, който искате. Да помечтаете за него, за да го достигнете по-скоро. А междувременно всяка книга от този жанр успешно ще Ви избави от рутината и грижите в реалния живот.

Обща характеристика между любовните романи е тяхното бързо развитие и обикновено кратка дължина, затова в рамките на само един уикенд можете да се потопите в един различен свят и да прочетете на един дъх избраното заглавие.

Всичко това и много друго откроява книгите в този жанр като едни от най-предпочитаните.

Кои са най-търсените любовни романи?

Хубавото на книгите в този жанр е, че техните послания остават актуални във всеки момент от историята. Но същевременно попълненията в категорията постоянно биват допълвани. Затова и читателят често е най-силно заинтригуван от всички нови любовни книги, които дебютират на пазара.

Междувременно не е рядкост написаният отдавна роман да добие популярност отново, след като е достигнал до нова аудитория. Затова и в тази категория сме събрали и интересни съвременни любовни книги, и заглавията, превърнали се в класики.

За кого са подходящи?

Макар и истинските любовни истории обикновено да се развиват в един определен етап от живота, е невъзможно да бъде поставено каквото и да е възрастово ограничение на любовта. Затова и любовният жанр намира свои почитатели и сред тези на ранна възраст.

Най-активните четящи са тийнейджърите и хората на зряла възраст, който търсят бягство от реалността в някоя увлекателна история. Ако избирате подарък от тази категория за по-млад читател обаче, съобразете историята с възрастта му.

Сред селекцията ни ще откриете много романи, които разказват за любов, разцъфнала в училищния двор. Но също така ще срещнете главни герои, които са повярвали, че и техният щастлив край ще дойде дори на възраст, на която не са очаквали.

Защо да се доверите на Orange center?

Orange center e една от любимите спирки на читателя със своята почти безкрайна селекция от книги – както романтични и чиклит романи, така и множество други. Тук ще срещнете романи, подбрани да отговарят на разнообразните интереси на нашите потребители, за да може всеки да открие своето следващо четиво.

Най-четените любовни романи ще намерите в онлайн книжарница Orange, но не само това - наред с нашите книжни предложения, тук можете да пазарувате продукти за Вашето хоби, за работното място или за училище, за да бъде всяка Ваша поръчка изчерпателна и задоволяваща нуждите Ви.

Когато закупите продукти на обща стойност над 49,80 лева пък, Вашата доставка е напълно безплатна.  

Виж повече

Често задавани въпроси

Кои са най-популярните заглавия?
За какви възрасти са подходящи?
Подходящи ли са за подарък?