11,00 лв.

Копелето на сатаната

Михай Золтан Над
Ерго
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
11,00 лв.

Накъде ще я отведат? Какво ще й направят... Проследете живота на Естер Тот, която мечтае само и единствено за истинска и споделена любов.

Животът е изречение – не се знае колко ще е дълго и дали ще завърши с удивителна, с въпросителна, с точка. Тази книга се състои само от едно изречение, защото тя описва един живот. Естер Тот живее в село, в което историческите земетръси са прекроявали съдбите на хората ту от чехи, ту от свои – унгарци, ту от руснаци. Естер е унгарка и не иска нищо по-различно от всички момичета на нейната възраст – да обича и да бъде обичана. Само че живее във време и на място, където животът е разцепен като от гръм: насилие срещу достойнство, позор срещу невинност. Ще успее ли Естер Тот да удържи, да съедини двете половини на своя живот: опозореното си тяло, в което са хвърлили семето си омразните, и душата, населявана от любимия? Границите, които преминават през хората, по-лесни ли са за пресичане от границите, които войните чертаят? Може ли едно копеле на Сатаната да донесе нещо друго освен срам и себеомраза? Животът е изречение – понякога то завършва с многоточие.
Нели Димова

Информация за "Копелето на сатаната"
  • Език Български
  • Брой страници 192
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 20 см.
Михай Золтан Над
За автора

Михай Золтан Над е украйнски автор, роден в Надбакта през 1949 г. Той е редактор на първото спасание на унгарски език за литература. Работи сълги години и като редактор на закарпатското списание „Заедно”. През 1995 г. обаче решава да продължи кариетара си като писател. Първият му успешен рпоман е "Копелето на сатаната", който излиза през 2000 г. и е отличен за книга на годината през 2001 г. "Копелето на сатаната" е драматизирана като радиопиеса.