20,00 лв.

Копринената буба

Робърт Галбрейт
Колибри
Наличен
Оценка 4.7 от 3 гласа
20,00 лв.

Втора книга от поредицата за детектив Корморан Страйк - жестоко убийство и заплетена ситуация за Страйк и незаменимата му помощничка.

Когато писателят Оуен Куайн изчезва, съпругата му се обръща за помощ към частния детектив Корморан Страйк. В началото тя решава, че мъжът й се е уединил някъде за известно време – нещо, което се е случвало и друг път, и умолява Страйк да го открие и върне у дома.

В процеса на разследване на повърхността изплуват не една и две възможни причини за изчезването на Куайн, макар жена му да не ги осъзнава. Писателят току-що е завършил ръкопис, който прелива от отблъскващи портрети на негови познати. Оказва се, че евентуалното му публикуване би могло да съсипе живота на мнозина и че не са малко хората, способни да се „разплатят“ за това. После намират Куайн брутално убит при странни обстоятелства и това поставя началото на яростна надпревара с времето с цел издирване на безмилостния престъпник и разкриване на мотивите за деянието.

Неустоимо криминале с обрати на всяка страница, „Копринената буба“ е втората поред книга от възторжено посрещнатата криминална поредица на Робърт Галбрейт с главни действащи лица детектив Страйк и неговата находчива асистентка Робин.

"Динамичен, напрегнат трилър... Робърт Галбрейт се откроява като най-свежото и предизвикателно перо в този жанр: романът е отчасти твърд, донякъде сатиричен, малко язвителен... Останалото е романтика." Уолстрийт Джърнал

"Още един обсебващ детективски роман, в който звездата на Корморан Страйк изгрява за втори път. Роман, който наследява заслужено миналогодишния хит „Зовът на кукувицата“. Наситен с проницателни наблюдения и хапливо остроумие, „Копринената буба” ангажира вниманието с чудесния си ритъм, интрига, персонажи." Пийпъл

Информация за "Копринената буба"
  • Език Български
  • Брой страници 496
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Националност автор Великобритания
  • Поредица Корморан Страйк
  • Размер см 14 x 21 см.
Робърт Галбрейт
За автора
quote icon

Писателите са различни. Не съм срещал някой, дето да е поне малко добър и да не е чалнат.

Робърт Галбрейт е псевдоним на авторката на световноизвестната поредица „Хари Потър“ - Дж. К. Роулинг. Решава да използва псевдоним, защото иска книгите ѝ да бъдат оценявани по тяхната литературна стойност, а не по името на корицата.
Дебютната ѝ книга в криминалния жанр - „Зовът на кукувицата“ - печели сърцата на читателите и влиза в класациите за най-продавани книги.
Поредицата за Корморан Страйк и Робин Елакот е адаптирана в телевизионен сериал.