15,90 лв.

Краят на господин Y

Скарлет Томас
Еднорог
Изчерпано количество
Оценка 1.0 от 1 глас
15,90 лв.

Неповторим роман от Скарлет Томас, който предизвиква въпроси и търсенето на техните отговори.

Дали Бог е измислил човека, или е станало обратното?

Научното любопитство отпраща една млада жена на невероятно, неповторимо и много опасно пътуване през времето и алтернативната вселена на човешката мисъл.

Когато Ариел Манто открива "Краят на господин Y" в една антикварна книжарница, тя не може да повярва на очите си. Автор е ексцентричният викториански учен Томас Лумас, за тази загадъчна книга се предполага, че на света не съществуват повече от два или три екземпляра. Нещо повече, сред познавачите се говори, че книгата е прокълната. Който я прочете, изчезва. Погълната от загадъчното произведение, Ариел сама не разбира кога е тръгнала по пътя на магията, който ще я отведе на едно пътуване отвъд края на света, отвъд смъртта, в търсене на любовта, покоя и истината.

Скарлет Томас е родена през 1972 г. Преподава английска литература в университета в Кент, пише за Literary Review, Independent on Sunday, Scotland on Sunday. Тази година беше член на журито на Международния Филмов Фестивал в Единбург.


"Великолепен образец на викторианска готика с ухание на прашни книжни страници и полъх от адските огньове. Огромно удоволствие."
Таймс

"Мисловен експеримент, облечен като роман."
Хералд

Информация за "Краят на господин Y"
  • Език Български
  • Брой страници 472
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2008
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация