16,90 лв.

Красавицата и Звяра, твърди корици

Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Лабиринт
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
16,90 лв.

Издание с твърди корици и илюстрации, които пресъздават мрака и злодеянията в преразказаната от Жан-Мари Льопренс дьо Бомон приказка.

Красавицата е най-малката дъщеря на богат търговец, чиито кораби са претърпели корабокрушение и това обрича семейството на нищета. В опит да спаси малкото, което му е останало, бащата прониква в тайнствения замък на един ужасен Звяр. Чудовището осъжда на смърт бащата заради това, че му е откъснал една от розите и обещава да му пощади живота само ако една от дъщерите му дойде да умре в замъка. Красавицата се съгласява да се жертва и установява, че под отблъскващата външност Звяра крие красива чиста душа.

Жан-Мари Льопренс дьо Бомон (1711-1780) е известна най-вече с преработената и съкратена версия на „Красавицата и Звяра“, излязла изпод перото на Габриел-Сюзан Барбо дьо Вилньов. Остава без майка едва на 11 години и е отгледана от две заможни жени. След като се разделя с втория си съпруг, отива като гувернантка в Лондон, където се прославя като талантлива авторка на приказки и на нравоучителни романи и сборници. Оставила е близо 70 книги.

Описван като художник на бляновете и на сюрреалистичното, мексиканският художник Габриел Пачеко (р. 1973 г.) е добре познат в цял свят. Завършил е Националния художествен институт на Мексико и от 1998 г. илюстрира книги. Удостояван е с множество престижни награди в Испания, Италия, Япония, Мексико, Южна Корея. Няколко пъти е включван в изложбите на най-добрите илюстратори, организирани от Панаира на детската книга в Болоня. Творбите на Пачеко се отличават с изтънчения си неповторим стил, със стилизираните герои и възхитителните детайли.

Информация за "Красавицата и Звяра, твърди корици"
  • Език Български
  • Брой страници 28
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2019
  • Националност автор Франция
  • Размер см 24 x 24 см.
За автора

Жан-Мари Льопренс дьо Бомон

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация