24,50 лв.

Кратък дневник на съвпаденията

Доменико Дара
24,50 лв.

Обикновените хора, уединени в дебрите на историята, понякога са най-внимателните търсачи и усърдни наблюдатели на законите, които управляват света. Към тази потомствена линия принадлежи пощальонът на Джирифалко, срамежлив и самотен човек, посветил живота си да описва, под формата на съвпадения, прозренията на Съдбата, която го е лишила от любов, предлагайки му в замяна дарбата да имитира почерка на другите. Пощальонът на Джирифалко развива един особен порок: отваря, чете, преписва и каталогизира писмата, преди да ги достави, и така рисува своеобразна хронология на събитията в малкото италианско градче.

Един ден в пощальонската му чанта се появява необичайно любовно писмо, запечатано с восък, без подател, забулено в мистерия. Годината е 1969, американците са на път да направят първата си стъпка на Луната, а пощальонът, съвременен пратеник на боговете на Меркурий, се подготвя за мисията си: да разкрие една злощастна страст и да спаси Джирифалко от сенчестите сделки на кмета, който иска да продаде живописния хълм Ковело, за да го превърне в сметище.

Дебютният роман на Доменико Дара, автор на литературния диамант „Малинверно“, ни среща с неговия неповторим език, обагрен от вдъхновяващ сюжет и въртележка от герои.

Информация за "Кратък дневник на съвпаденията"
  • Език Български
  • Брой страници 384
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2024
  • Размер см 14 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация