23,00 лв.

Кратка история на почти всичко

Бил Брайсън
Сиела
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
23,00 лв.
Европейска награда „Декарт“ за популяризиране на науката
 
„Кратка история на почти всичко“ на Бил Брайсън събира на едно място най-важното и най-интересното, което трябва да знаете за съвременната физика, астрономия, биология, генетика, геология и изобщо за развитието на природните науки. По достъпен, разбираем и изключително забавен начин авторът обяснява сложни концепции като Големия взрив, еволюцията, тектониката, размера на ядрото на атома и дори квантовата физика.
 
Бил Брайсън ще ви помогне да си представите и да разберете всъщност колко малък е протонът, колко далеч от нас е Юпитер и защо котката на Шрьодингер е едновременно жива и мъртва.
 
От тази книга ще научите и какво ще се случи при евентуален сблъсък на Земята с астероид и каква е опасността от избухването на супервулкан, като този, който се крие под националния парк „Йелоустоун“. 
 
„Кратка история на почти всичко“ е разказ и за самите учени, които се справят с огромни предизвикателства и попадат и в не една или две абсурдни и смешни ситуации, докато търсят отговори на най-значимите въпроси в науката.
 
„Най-развлекателното четиво. Един пътепис за науката – духовит, любопитен и пребогат на информация. “
Таймс
 
„Съмнявам се някой някога да е писал по-добра книга за откритията на модерната наука.“
Сънди Телеграф
Информация за "Кратка история на почти всичко"
  • Брой страници 504
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2017
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация