11,90 лв.

Кукувицата

Елин Рахнев
ICU
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
11,90 лв.

Някога закъснявал ли си за училище? Поради много, ама много възпрепятстваща причина. Отвлякла те е пеперуда или индиански вожд е имал нужда от помощта ти. От твоята помощ. Лично.
Е, в нашия град всичко е възможно.

Преди десет години спектакълът Кукувицата на Елин Рахнев (автор), Андрей Кулев (аниматор) и Димитър Еленов (режисьор) събра на сцената на Народния театър Ванча Дойчева, Христо Гърбов, Николай Урумов, Ваня Щерева, четирийсет деца-актьори, музика, мечти и… незабележими закъснения. Днес Кукувицата, преоблечена като приказка, проверява дали бащите са пораснали и още ли са с пеперудов цвят мечтите им.

Кукувицата е историята на деветгодишния Христо и неговия баща, които все не успяват да стигнат навреме за улилище и, за да оправдаят закъсненията си, измислят невероятни, но – както се оказва – напълно убедителни извинения. Толкова убедителни, че дори скучният господин Директор започва да си пее в банята, а учителката, госпожица Стела, добива смелостта да срещне капитана на живота си.

Приказка за способността на въображението да превръща мечтите в реалност.

Информация за "Кукувицата"
  • Език Български
  • Брой страници 40
  • Издателство Жанет 45
  • Брой страници 64
Елин Рахнев
За автора

Eлин Рахнев е роден на 03 Юли 1968 г. в София. Завършва специалност Педагогика в СУ "Св. Климент Охридски", а по-късно специализира режисура в НАТФИЗ. В своята кариера е работил като журналист във вестниците "Денят" и "Континент". Четири години е бил издател и главен редактор на култовото списание за поезия и есеистика "Витамин Б". От 2000 г. до 2003 г. е драматург на Народния театър "Иван Вазов" . Три години по-късно е драматург на Държавния сатиричен театър. Автор е на стихосбирките "Съществувам", "Развяване на минзухара", "Октомври", "Канела" и на пиесите "Боб", "Флобер", "Прозорецът на Йонеско", "Кукувицата", "Фенове" и "Маршрутка". Носител е на различни награди за поезия и драматургия. Пиесите и стиховете му са превеждани на повече от 15 езика.