30,00 лв.

Кулинарни пътешествия. Световен пътеводител без цензура

Антъни Бурдейн
30,00 лв.

Световният пътеводител без цензура на Антъни Бурдейн - книгата включва и илюстрации.

Пътешествията невинаги са лесни. Невинаги са комфортни. Понякога носят болка, дори разбиват сърцето ти. Но това е добре, защото пътешествията те променят, трябва да те променят. Те оставят следа в спомените ти, в съзнанието ти, в сърцето и върху тялото ти. Взимаш нещо със себе си. Да се надяваме, че и оставяш нещо хубаво  след себе си., Антъни Бурдейн
Кулинарен атлас на света през очите и стомаха на световноизвестния готвач, писател, телевизионен водещ и пътешественик Антъни Бурдейн

След ненавременната му смърт неговата асистентка и дългогодишен приятел Лори Уливър довършва пътеводителя, като умело събира уникалните му мисли, наблюдения и възприятия за местата, където е бил, и за храната, която е опитал. Включва и собствените си спомени за съвместните им пътувания, както и есета от близки, приятели и колеги.

Ненаситен пътешественик, Антъни Бурдейн е сменил около 12 паспорта през живота си, посетил е близо 100 държави през 250-те дни годишно, в които е бил на път.  С „Кулинарни пътешествия“ той ни отвежда до най-любимите си места в 43 държави - от Австралия и Бразилия през Виетнам, Корея, Финландия и Франция, Индия и Израел, Мексико и Мароко, Перу и Португалия до Тан.

Информация за "Кулинарни пътешествия. Световен пътеводител без цензура"
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14.5 х 21 см.
Антъни Бурдейн
За автора

Антъни Бурдейн е роден през 1956 г. Посещава колежа „Васар” и завършва световноизвестния Кулинарен институт на Америка. Работил е в множество ресторанти като Supper Club, One Fifth Avenue и Sullivan’s. Работи като изпълнителен готвач повече от 30 години в легендарния ресторант Brasserie Les Halles в New York City и е един от най-добре платените майстори в кулинарния бизнес според класацията на сп. Форбс – „Топ 10 на най-богатите готвачи в света”. Той е груб, постоянно обижда, не носи колосани бели дрехи или ефектни високи шапки. Като се прибави и употребата на неприлично количество алкохол, наркотици и безразборния секс, Бурдейн съвсем заслужено получава прозвището Лошото момче на кулинарния бранш. Освен това той е страхотен готвач, талантлив писател и може да зарази всекиго със страстта си към храните от най-различен вид. Именно страстта и авантюристичният му дух са му създали милиони гурме фенове по целия свят.