12,50 лв.

Лакомството

Мюриел Барбери
Факел Експрес
Изчерпано количество
12,50 лв.
Романът е първият на Мюриел Барбери, продаден е в над двеста хиляди тиража, почти веднага след издаването му, въпреки факта, че е дебют. 
 
В сърцето на Париж, в същия богаташки дом, който познаваме от „Елегантността на таралежа“, умира най-големият кулинарен критик в света. Възвеличаван, но и хулен от мнозина, Пиер Артан е решавал години наред съдбите на най-известните майстори готвачи, с леко драсване на перото е унищожавал и създавал репутации. Сега, когато изтичат последните му часове, той е преследван от една единствена мисъл – да намери онзи вкус, който помни като божествено усещане и който не може да назове. Изначалният, единственият ВКУС.
 
Така започва неговото пътешествие назад към началото, през юношеството до детството, по един път, осеян с незабравими ухания, най-невероятни вкусове и фантастични кулинарни шедьоври, огласян от разказите на спътниците в живота му.
 
Колкото и да е изненадващ за един дебют, този успех е нищожен в сравнение с триумфа на следващия й роман „Елегантността на таралежа“ (2006), издаден в 6 милиона екземпляра и отредил на авторката си пето място в класацията за най-популярните писатели в света за 2008 г.
 
Родена през 1969 г. в Казабланка, М. Барбери завършва в Париж престижното Висше училище „Екол нормал“, преподава философия, заминава за Япония и Холандия и изчезва за цели девет години от литературната сцена, за да се появи отново през март 2015 г. с „Животът на елфите“ – роман, който „Факел експрес“ ще представи на българския читател до края на годината.
 
 
Информация за "Лакомството"
  • Език Български
  • Брой страници 156
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор Франция
  • Размер см 12.5 x 19.5 см.
За автора

Няма добавена информация