24,99 лв.

Легенда за Огнегривия, книга 3: Господар на стихии

Реймънд Фийст
24,99 лв.

Последният том от „Легенда за Огнегривия“ на Реймънд Фийст, епическата фентъзи поредица, бестселър на „Ню Йорк Таймс“.
Епичен финал на поредицата за „Крал на пепелища“, бестселър на „Сънди Таймс“ и задължителната фентъзи книга за 2022!

Баронство Маркензас е опустошено от война. Безмилостни нападатели са избили жителите на Хълма на Беран, сред тях и Гвен, любимата съпруга на Деклан Ковача. Обезсърчен, с изпепелени надежди, Деклан се заклева да издири и унищожи нашествениците – амбиция, споделена от барон Дейлон Дюмарш, чието семейство също е избито.
Междувременно Хава, чиято дарба в пиратството ѝ е помогнала да завземе кораба съкровищница „Черната диря на Борзон“ и най-бързия плавателен съд на азантите „Кралицата на бурите“ и ѝ е спечелила прозвището Морския демон, се приближава към обиталището на онези, които са развихрили убийствените орди.
Нейният съпруг Хатушали, последният жив от кралската фамилия на Итракия, легендарните Огнегриви, се стреми да овладее наследените магически сили. Вече е способен да вижда и дори да странства през нишките енергия, захранващи цялото съществуване: стихиите. Но дали ще успее да прелее своята магия навреме, за да се противопостави на най-ужасната заплаха, пред която някога се е изправял Гарн?

Епични мащаби... живо въображение... значителен принос за растежа в жанра фентъзи.
Уошингтън Поуст

Информация за "Легенда за Огнегривия, книга 3: Господар на стихии"
  • Език Български
  • Брой страници 432
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 14 х 21 см.
Реймънд Фийст
За автора
Aмерикански писател, роден в малък град в Южна Калифорния през 1945. Той завършва Калифорнийския университет.Неговият първи фентъзи-роман е "Магьосникът" и излиза през 1982 и жъне огромен успех. След това излизат “Сребротрън” и “Мрак над Сетанон”.