Още лекарите на древния Изток и антична Гърция са считали, че от всички полезни за здравето методи приоритет трябва да имат свързаните с храненето - "храната да ти е лекарство и лекарството храна" (Хипократ). В днешно време този девиз е още по-актуален, поради многото вредности в нашия бит и страничните явления на широко използваните медикаменти. Голям е обаче проблемът с лошото усвояване на храните, колкото и по принцип да са те полезни. Именно затова соколечението е особено перспективно - както в превантивен план, така и като основа на какъвто и да е терапевтичен комплекс.
В настоящата книга авторският колектив е успял да обобщи по-важните достижения на съвременната сокотерапия:
- научните й основи: активните биологични вещества в оптималното си природно съотношение, които обясняват невероятните понякога позитивни ефекти върху човешкия организъм;
- методите и принципите за получаване, смесване и приемане на соковете;
- по-важните целебни достойнства на отделните видове сокове, изпитани в световната природолечебна практика;
- конкретни съчетани рецепти при по-важните заболявания, както и за общото повишаване на жизнеността на организма през всички сезони и при различни начини на живот.
Препоръчвам това прегледно и с висок информационен заряд ръководство на всички, които се интересуват от темата или желаят да добавят още сигурна ефективност към вече провежданите от тях други природолечебни мероприятия.
Д-р Димитър Пашкулев
The information below is required for social login