14,95 лв.

Литературна анкета. Владимир Зарев

Николай Димитров
Хермес
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
14,95 лв.
Една невероятна книга, която всеки трябва да прочете.
 
Литературната анкета с Владимир Зарев е плод на дългогодишни наблюдения и разговори на проф. Николай Димитров с писателя. Тя представя най-пълно и цялостно творческия път на един от най-значимите съвременни български писатели. Анкетата проследява предисторията и написването на основните произведения на писателя – като се започне от първите му литературни текстове, през трилогията „Битието“, „Изходът“ и „Законът“, и се стигне до най-новия му роман „Орлов мост“.
 
Литературната анкета очертава не само творческия профил на писателя, но и неговата житейска съдба. В разговорите Владимир Зарев е пределно откровен и емоционален в спомените си за детските години, за уроците на своите родители и премеждията, през които минава неговият творчески път. Впечатляващи са философските прозрения на Зарев за божественото начало у човека, размислите му за свободата, властта и парите.
 
Литературната анкета ще предизвика интерес не само сред професионалните литератори, но и сред най-широк кръг от неговите почитатели. 
Информация за "Литературна анкета. Владимир Зарев"
  • Брой страници 300
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2017
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация