12,99 лв.

Лято в Сицилия

Марлена де Бласи
Слънце
Изчерпано количество
12,99 лв.

Вълнуваща книга от неповторимата италианска писателка Марлена де Бласи.

„Лято в Сицилия" е завладяваща книга за надеждата, за добротата, за любовта и превратностите на женската съдба.

В Сицилия е лято. Енергичната и талантлива писателка Марлена де Бласи тръгва за острова – земя на контрастите: величие и бедност, красота и страдание, илюзия и прямота. Попаднала в планинско селце, американката остава да гостува на Тоска Броци – домакиня на вилата Донафугата (Бягаща жена). Тоска е превърнала вилата в убежище за самотни и бедстващи жени. Самата тя е отраснала в семейството на местен принц, откъдето започва нейната невероятна любовна история, белязана със сблъсъци със сицилианската мафия и с трагични събития...

С искрящ и изкусителен глас де Бласи пресъздава живота и романса на Тоска с последния принц на Сицилия, произхождащ от френския благороднически род Анжу. Но когато принц Лео се опитва да подобри живота на своите селяни, противопоставянето му срещу местната мафия му струва скъпо. Разказът от днешно време намира Тоска да споделя наследеното значително богатство с хармонично общество, съставено предимно от жените – вече овдовели, – които някога са обработвали земите на принца заедно със съпрузите си.


Вдъхновена от Венеция, Марлена де Бласи за кратко време изминава пътя от гурме-журналист, консултант по храни и вина до писател. Нейните книги са преведени в над 10 държави. Написала е и две книги с рецепти, посветени на италианската кухня. Сега тя и съпругът й Фернандо водят гастрономически турове из Тоскана и Умбрия.

"Разкошна история на внезапна любов, разказана добре... велика история!” Де Бласи свързва всичко с глас, едновременно светски и чувствен, несантиментален и със съзнанието какво означава да имаш такъв добър късмет... Тя свързва любовта си към Фернандо с любовта си към храната, като букет от билки, в едно дълго, възхитително приключение, протичащо през тази ода, от капучино и кайсиев сладкиш до тиквени ньоки със сметана и салвия".
Kirkus Reviews

“Какъв разкош! Марлена де Бласи рисува напрегнатата си авантюра с кадифенонежни мазки на четката и внушава на читателя желание да скочи на следващото vaporetto!"
Сюзън Хърман Лумис, автор на "На улица Татен: да живееш и да готвиш в един френски град"

Информация за "Лято в Сицилия"
  • Език Български
  • Брой страници 344
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация