28,00 лв.

Лятото на страха

Дан Симънс
Изток-Запад
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
28,00 лв.

Автор на цикъла романи Хиперион, Дан Симънс е носител на множество престижни литературни награди. Майстор на жанровете фентъзи, фантастика и хорър.  

Лятната ваканция тропа на вратата в Елм Хейвън, Илинойс, и шест 11-годишни момчета се канят да изживеят заедно последните дни на магията, наречена детство.

Защото това лято ще бъде различно. Това лято ще постави на изпитание приятелството им и ще ги накара да съзреят преждевременно.

Едно хлапе изчезва безследно. Възрастните започват да се държат странно. В нивите край Елм Хейвън се появяват загадъчни дупки. По улиците броди непознат мъж в униформата на войник от Първата световна, а един екарисажен камион преследва Майк, Дейл, Дуейн, Лорънс, Кевин и Харлън, като се опитва да ги убие.

И това е само началото на кошмара. Защото неизползваната от десетилетия камбана на Старото централно училище започва отново да бие. А когато съдбовният й звън изпълва нощта, децата разбират, че ще се случи нещо ужасно. Нещо, което ще промени завинаги тихото и доскоро спокойно градче.

Освен ако някой не събере смелост да се изправи срещу ужаса.

„Лятото на страха“ е свръхестествен хорър и роман за порастването в духа на „То“ на Стивън Кинг, „Нещо зло се задава“ на Рей Бредбъри и телевизионния сериал Stranger Things. Награден е с „Локус“ и номиниран за „Брам Стокър“ и „Бритиш фентъзи“.

"Една от малкото задължителни за прочит книги. Изпитвам страхопочитание към Дан Симънс."  Стивън Кинг

"Ако харесвате „То“ и „Тялото“ на Кинг, ще бъдете очаровани и от „Лятото на страха“. Роки Маунтин Нюз

"Една от най-добрите книги в жанра." Къркъс Ривюс

Информация за "Лятото на страха"
  • Език Български
  • Брой страници 640
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация