16,00 лв.

Любимецът на жените

Себастиен Жапризо
Ентусиаст
Наличен
Оценка 4.5 от 2 гласа
16,00 лв.

Запленяваща книга от французина Себастиен Жапризо.

Един чаровен мъж и осем жени... Докъде може да ги отведе страстта?

В края на прекрасен летен ден на един безлюден плаж млад мъж пада на пясъка, смъртоносно ранен в гърдите. Но кой е дръпнал спусъка?
Една след друга осем жени, преминали през живота му, разказват любовните си истории с него, без да крият нито миговете на удоволствие, нито страданието и моментите на агония, довели ги, може би, до мисълта да сложат край на живота му. Коя обаче казва истината? Дали това е Ема, младоженката, отвлечена през първата си брачна нощ от един затворник? Или Белинда, красивата проститутка от "Ла рен дю кьор"? А може би Зозо - пансионерката със снежнобяла кожа от същото гостоприемно място, която всяка сутрин боядисва кожата си, за да се превърне в черна перла. Списъкът продължава с младата вдовица Каролин, директорка на пансион за момчета, с Фру-Фру - маникюристка от Париж, превърнала се в звезда на Холивуд, която крие този странник на яхта и го отвежда на другия край на света. За да се срещне там с Йоко - страстната и порочна японка, оцеляла от корабокрушение на пустинен остров насред Тихия океан. Следва американката Толедо - медицинска сестра, която се грижи за героя в един военен лагер в Бирма. А последна в този калейдоскоп от женски характери е Мари-Мартин - адвокатката, която трябва да защитава пред съда мъжа, когото цял живот е обичала. Изповедите на тези дами са като парченца от пъзел - те сглобяват образа на мъж с много лица, който с лекота омайва жените и оставя следа в живота им.

Себастиен Жапризо ни предлага изключително оригинален и впечатляващ роман, в който всички маски са свалени: зад смеха се крие носталгия, лъжата се бори със съжалението и вината, а реалните спомени се смесват с измислиците в тази гениална игра на въображението.

Информация за "Любимецът на жените"
  • Език Български
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Себастиен Жапризо

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация