15,90 лв.

Люлката на Нютон House of Marbles

 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
15,90 лв.

Люлката на Нютон, кръстена на името на английския физик – Исак Нютон е уред, който демонстрира закона за запазване на енергията, с помощта на люлеещи се метални сфери. Люлката на Нютон се състои от серия идентични по размер, метални топки, закрепени за метална рамка.

Действието на люлката на Нютон може да се обясни с някои от фундаменталните принципи на физиката и механиката (теоризирани от Исак Нютон, Рене Декарт и други учени). Продължителното люлеене и удряне на топките е доказателство за закона на Нютон за запазване на енергията. Той гласи, че пълната енергия на една система се запазва във времето. Тоест, енегрията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да изчезне.

Люлката на Нютон е отлична демонстрация на последната част от закона, тъй като показва как потенциалната енергия на първата топка, се трансформира в кинетична енергия и се прехвърля до последната топка в редицата, предизвиквайки нейното залюляване.

Елегенатен и красив аксесоар за офиса или дома. Друго нейно предназначение е като образователна играчка, демонстрираща законите на физиката.

Размери на кутията: 10.5 х 8 х 2.5 см.

"House of Marbles" е английска компания, която се характеризира с разнообразен асортимент от качествени винтидж и класически игри и играчки.

Информация за "Люлката на Нютон House of Marbles"
  • SKU 5014631014669
  • Производител House of Marbles