14,00 лв.

Магьосник сред духовете

Хари Худини
Шамбала Букс
Наличен
Оценка 4.0 от 1 глас
14,00 лв.

Хари Худини е знаменит американски маг-илюзионист. Худини започва да прави фокуси, когато е само на 10 години. През 1892 година приема псевдонима "Худини" в чест на знаменития на времето френски илюзионист Робер Уден (Jean Eugene Robert-Houdin).

Първоначално Худини започва гастроли в САЩ със своя брат, самоосвобождава се от белезници и резервоари, пълни с вода, заключени с катинари. Худини непрекъснато усъвършенства и усложнява своите трикове и фокуси. През 1910 г. започва да се снима в киното. Става приятел с президента Теодор Рузвелт. Има слухове, че се свързва с тайните специални служби. Започва да се интересува от авиация и прави първия в историята полет над Австралия. В последното десетилетие от живота си Хари Худини започва да издава книги, в които разкрива както много от тайните на своите трикове, така и тайните на мнозина от най-известните на времето окултисти, медиуми и екстрасенси, и провежданите от тях сеанси за връзка със свръхестествени, отвъдни сили. Негов близък приятел и същевременно опонент е сър Артър Конан Дойл, известен не само като гениален писател, но и като виден представител на движението на спиритистите.

Смъртта на Хари Худини засега остава забулена в загадка! Дали причината не е в тайните, които разкрива? Част от тях ще научим от тази уникална книга!

Информация за "Магьосник сред духовете"
  • Език Български
  • Брой страници 364
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация