9,00 лв.

Магизточник

Тери Пратчет
Вузев
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
9,00 лв.

История от вета на Диска" на Тери Пратчет, трета книга от серията "Ринсуинд".

Родил се е магизточник - толкова могъщ магьосник, че в сравнение с него всички останали са безделници с островърхи шапки. Появата му е достатъчна да тласне Света на Диска, който - естествено - е плосък и се носи в пространството върху корубата на огромна костенурка, към безмилостна тавматургична война.
На пътя му се е изпречил единствено Ринсуинд, най-некадърният магьосник, който иска да спаси света или поне онази негова част, където се намира самият той.
Нови герои се включват в приключението - Конина, варварката-фризьорка, Найджъл Разрушителя (чиято майка и до ден днешен го кара да носи вълнено бельо) и може би първото юпи сред духовете, според което в маслените лампи има голям неразработен потенциал.

Този път приключението се пренася на изток или към главината, или накъдето си ще. И не само преписва на воля от Омар Хаям, от "Похитителите на изчезналия кивот", от "Хиляда и една нощ" и сладникавите филмчета по тях, но ги пренаписва, без да му трепне ръката.

Информация за "Магизточник"
  • Брой страници 336
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2002
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 11 x 18 см.
Тери Пратчет
За автора

Сър Тери Пратчет е британски писател, автор на епични истории в жанра фентъзи.

Най-известен е със серията Света на Диска. Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен неамерикански автор в САЩ. 

Тери Пратчет е офицер на Британската империя от 1998 г. и рицар-бакалавър от 2009 г. заради приноса си към литературата.