19,90 лв.

Макбет

Уилям Шекспир
19,90 лв.

„Макбет“, една от най-значимите творби на Уилям Шекспир, е посветена на пълководеца Макбет, готов на всичко, за да се възкачи на трона на Шотландия. Неговата унищожителна амбиция го тласка към най-тежкото престъпление – убийството на родния му брат, законния крал Дънкан, – а сетне към среща с вътрешните му демони заради непростимия грях.

Този шедьовър в драматургията черпи вдъхновение за сюжета си от реални исторически личности и събития, но по-важно за пиесата е влиянието, което оказва върху световната литература. А то е огромно и вече над четири столетия служи за пример.

Решителност в очите ви проблясва!
След час най-много ще ви кажа где
да го причакате и ще ви свържа
с човека, който ще ви уточни
мига на действие; защото всичко
ще трябва да се свърши тази нощ
и по-далеч от нашия дворец.
Помнете, че аз трябва да изляза
напълно чист от туй.

Информация за "Макбет"
  • Език Български
  • Брой страници 176
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2021
  • Размер см 14 х 24 см.
Уилям Шекспир
За автора

Смятан е за най-значимия автор в англоезичната литература и един от най-видните драматурзи в световната история. Той е наричан често „национален поет на Англия“ и „Ейвънския бард“. Оцелелите произведения на Шекспир, някои писани в съавторство, включват 38 пиеси, 154 сонета, 2 дълги повествователни поеми и няколко други стихотворения. Пиесите му са преведени на всички значими съвременни езици и се изпълняват по-често от тези на всеки друг драматург.