4,99 лв.

Малкият принц

Антоан дьо Сент-Екзюпери
Изида
Ограничена наличност
4,99 лв.

Безсмъртната магична приказка на Сент-Екзюпери продължава да вълнува с мъдростта си и до днес, като ни кара да се замислим върху собствения си живот - как и за какво живеем, върху какво се градят приятелството, обичта и щастието...
"Малкият принц" е една от най-превежданите книги в света - на близо 200 езика и диалекта, и е продадена в повече от 80 млн. екземпляра.
Изданието е с оригиналните цветни илюстрации на автора.

Информация за "Малкият принц"
  • Клас 4, 6
  • Брой страници 96
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Размер см 13 х 20 см.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
За автора

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Виж всички заглавия от автора

Антоан дьо Сент-Екзюпери е френски писател и авиатор, известен най-вече с философско-поетичния разказ „Малкият принц“ и книгите си „Нощен полет“, „Земя на хората“, „Боен пилот“, „Южната поща“ и „Писмо до един заложник“.

Антоан дьо Сент-Екзюпери е роден на 29 юни 1900 г. в старо френско благородническо семейство. По-голяма част от младостта си прекарва в замъка Сен Морис дьо Ременс. Там той открива другата голяма страст на живота си – авиацията.

Неговите романи, без да са напълно автобиографични, са вдъхновени от жизнения му път на пилот. Най-значителният му литературен успех е философско-поетичната приказка „Малкият принц“ – разказ с изключителна хуманност, която и в наши дни не е изгубила своята актуалност.