23,00 лв.

Машинарийковци

Кирил Иванов
23,00 лв.

Тримата Машинарийковци са свикнали плановете им да се объркват. То иначе щеше да е много скучно.

И още куп други храсти, треви, бръмбари, мухи и всевъзможни животинки се намираха в тази гора. Едно нещо обаче никога не се намираше - това беше скуката. Така започва тази история... А след това добре се забърква с цялата изобретателност, на която Машинарийковците са способни, за да се разбърка накрая с една мила поука.

Коста, Йожек и Лиска са трима горски обитатели - на скуката големи неприятели. Костенурка, таралеж и лисица – забили нос в някоя скица. Потънали в планове за машинарийки и щуротии, само понякога неволно ги превръщат в поразии.

Наричаме ги Машинарийковците! Няма връвчица, гайка или пружина, на която да не могат да намерят безброй приложения. Няма ситуация, в която да не могат да се вмъкнат или пък от която да се измъкнат с някое от техните изобретения. Често идеите мигновено ги връхлитат, а понякога и случайно ги намират. Има моменти, когато малко повече даже да ги планират.

Машинарийковците знаят по-добре от всеки друг как да конструират Костолискоеж, да сглобят Мухопрахосмукачка или как да си послужат с Царевицометачница. Е, невинаги всичко се движи по план. Но резултатът винаги е налице, защото не обичат да стоят със скръстени ръце.

Информация за "Машинарийковци"
  • Брой страници 34
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2023
  • Националност автор България
  • Размер см 21 х 26 см.
За автора

Няма добавена информация