22,00 лв.

Мъжът от влака в 6:20

Дейвид Балдачи
22,00 лв.

Загадъчно убийство сблъсква един бивш рейнджър и настоящ финансов анализатор с корупцията и опасностите, които дебнат под фасадата на лъскавия свят на финансите.

Всеки ден, без изключение, Травис Дивайн облича евтиния си костюм и се качва на влака в 6:20, за да отиде на работа в Манхатън, където е младши анализатор в най-престижната инвестиционна компания в света. Всяка сутрин Дивайн гледа навън през прозореца на влака към разкошните домове на свръхбогатите и мечтае да се нареди сред тях. Но един ден рутината е взривена от едно анонимно съобщение: „Тя е мъртва“.

След като е оцелял в специални операции в Афганистан и Ирак, Дивайн е принуден да смени войната с талибаните и „Ал Кайда“ с друг вид сражение – на безмилостното бойно поле на финансите. Разследването му го отвежда в дълбините на един свят, в който алчността, властта, завистта и амбицията водят до финансов тормоз над обикновените хора и чудовищно забогатяване на избрания елит. Докато убийствата се трупат, а ключовите играчи свалят картите си, Дивайн трябва да си отговори на най-важния въпрос: на кого може да се довери и срещу кого трябва да воюва?

Информация за "Мъжът от влака в 6:20"
  • Език Български
  • Брой страници 448
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
Дейвид Балдачи
За автора
Дейвид Балдачи е роден на 5 август 1960 г. в Ричмънд, Вирджиния и е от италиански произход. Получава бакалавърска степен по политически науки от "Virginia Commonwealth University" през 1982 г. и диплома по право от Университета на Вирджиния през 1986 г. Като студент пише разкази в свободното си време. След това практикува право в продължение на девет години близо до Вашингтон. Докато живее в Александрия, Вирджиния, Балдачи пише къси разкази и сценарии за филми, но без особен успех. 
 
Сега той е писател на бестселъри в жанра трилър и книгите му се превеждат на повече от 45 езика.