22,00 лв.

Мемоарите на една гейша

Артър Голдън
Обсидиан
Наличен
Оценка 5.0 от 5 гласа
22,00 лв.
През 1997 г. излиза неговия исторически роман „Мемоарите на една гейша”. Представлява измислена автобиография на японската гейша Саюри през 20-те и 30-те години на 20-ти век, която отправя поглед към един далечен тайнствен свят и разказва една запленяваща история. Още същата година са откупени правата за екранизирането му. Романът прекарва две години в списъка на бестселърите на "Ню Йорк Таймс". От него са продадени повече от четири милиона копия, само на английски език, и е преведен на тридесет и два езика по целия свят. Артър Голдън в продължение на шест години допълва и пренаписва романа, преди да достигне сегашния си вид, и да включва интервю на Минеко Ивасаки за света на гейшите. Заради публикацията на интервюто извън договорката с Ивасаки, Голдън е съден от нея за нарушение на тайната, и те сключват извънсъдебно споразумение през 2003 г.
 
Мнозина на запад от Япония мислят, че гейша означава елитна куртизанка, но нашумелият роман на Артър Голдън показва истинската й същност. Тя е артистка, владееща до съвършенство изкуството на развлечението. Авторът успява да "свали" кимоното на една прочута гейша и да разкрие нейната драматична история невероятно увлекателно и елегантно. 
Продадена на девет години, красивата сивоока дъщеря на беден рибар става една от най-търсените гейши в квартала на удоволствията Гион. Тя получава изумително висока цена при наддаването за нейната девственост и години наред забавлява богатите и известните в чайните на Киото, докато накрая съдбата я отвежда в Ню Йорк. 
Четирийсет години по-късно, когато всички мъже в нейния живот са си отишли, прочутата Саюри повдига завесата пред един тайнствен, изчезващ свят.
Информация за "Мемоарите на една гейша"
  • Език Български
  • Брой страници 479
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация