12,00 лв.

Мемоарите на една кучка

Франческа Петрицо
Сиела
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 3 гласа
12,00 лв.

Италианската писателка Франческа Петрицио ни представя историята през очите на Хубавата Елена.

Истината според Елена от Троя

Авторката Франческа Петрицо е родена в Емполи (Италия) на 17 май 1990 г. След като завършва класически лицей, се записва в Историческия факултет във Флоренция, но е приета и в Оксхордския университет, който посещава от есента на 2010 г. Обича киното, музиката, четенето и има много приятели.

Трогателна, приковаваща, поетична, книгата ще ви държи в напрежение и ще ви разтърси из основи. Творба, посветена на митичната историческа личност, разказана с много човечност. Хубавата Елена от Троя заявява своята истина. Тук нейната човешка съдба напуска сиянието на древните митове и нахлува по страниците на романа с устрема на живата героиня. Жертва на собствената си красота и волята на властния си баща, тя се бори за истинската любовта. Но съдбата й отрежда друга роля и я заклеймява като „кучка”.

"Кучка. Така ме наричат всички.Кучка.Казват го зад гърба ми. Но все пак ги чувам. Казвам се Елена и съм родена в Спарта, но стигнах далеч заради любовта. Казваха, че съм най-красивата жена в света. Вече се пишат истории за това колко малко съм спечелила, а колко много съм загубила. Лъжи. Те не бяха там все пак. Но аз бях."


„Спомените на една мръсница“ е книга, която се откроява. Истински модерна женска героиня.“
Ла Република


Информация за "Мемоарите на една кучка"
  • Език Български
  • Брой страници 232
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Франческа Петрицо

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация