18,00 лв.

Мерси, Мосю Диор

Агнес Габриел
18,00 лв.

Възхитителен роман за мъжа, който предефинира женската елегантност, и жената, която се превърна в негова муза.

Всичко започна в деня, когато за първи път се разходих из Париж. Все още следвах. Изведнъж се озовах пред витрина с изложен в нея костюм, който буквално ме омагьоса. Кремаво жакетче, пристегнато в талията и разтворено в долния край, черна, силно разперена пола до прасците. Пропорциите ми се сториха толкова хармонични и балансирани, че неволно си представих Златното сечение в античните строежи и скулптури, както и в картините от Ренесанса. Открай време тези художествени произведения са привличали с особена сила зрителя.
Намирах се на авеню „Монтен“ 30, а костюмът беше от първата колекция на моден творец, чието име вълнува женските сърца и днес, въпреки че са минали повече от шейсет години от смъртта му. Кристиан Диор. Прочетох внимателно табелата и разбрах, че костюмът, известен като Tailleur Bar, е сложен на витрината по повод рождения ден на основателя на модната къща. С този жест днешните сътрудници искали да почетат своя патрон, но и да напомнят за модата от 50-те години на ХХ век, чието олицетворение е този ансамбъл. За стила „Ню лук“.
След години отново обикалях Париж и пак се натъкнах на името Диор, този път под формата на парфюм: млада продавачка в „Галери Лафайет“ капна мъничко „Мис Диор“ върху китката ми. Помирисах го и си спомних костюма на витрината. Тогава пожелах да науча повече за човека, създал дрехата и парфюма.

Информация за "Мерси, Мосю Диор"
  • Език Български
  • Брой страници 288
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация