18,00 лв.

Милениум, книга 5: Мъжът, който търсеше сянката си

Давид Лагеркранс
Колибри
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
18,00 лв.

Давид Лагеркранс поема задачата да продължи трилогията на Стиг Ларшон - Милениум. Първото продължение излиза през 2015г и се казва Онова, което не ме убиваМъжът, който търсеше сянката си е второто продължение. Третото продължение се очаква през 2019г.

В „Мъжът, който търсеше сянката си“ (2017) Лисбет Саландер отново е в центъра на събитията и отново се сблъсква със смъртни врагове, а Микаел Блумквист отново е по следите на престъпна група. Организацията, наречена Регистър на изследванията на генетиката и околната среда, официално изучава връзката между наследствеността и влиянието на средата, а на практика експериментира с близнаци, поверени на различни по социален статус семейства. Точно там Лисбет ще открие мистерията на своето детство. (И най-после ще разберем защо си е татуирала дракон.) Пак там ще срещнем и Даниел и Лео, двама талантливи музиканти, всеки от които има чувството, че живее половин живот, и всеки от които бива унижаван заради своя произход. Някои от персонажите в романа биват подложени на жестоки изтезания, други изгубват живота си – Лисбет, Даниел и Лео обаче не се предават, а Блумквист ги подкрепя с цялата сила на своя талант и почтеност.

По напрегнатия си сюжет, по умението на автора да заплита сложна интрига и да ни поднася решението на загадките на малки дози, за да държи интереса ни буден, по отчетливо присъстващия социален фон с проявите на расизъм, ислямизъм, корупция и жестока престъпност „Мъжът, който търсеше сянката си“ определено не отстъпва на нито един от предишните четири романа.

Все още не е известно заглавието на „Милениум 6“ (2019).

Информация за "Милениум, книга 5: Мъжът, който търсеше сянката си"
  • Език Български
  • Брой страници 424
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2017
  • Националност автор Швеция
  • Размер см 13 x 20 см.
Давид Лагеркранс
За автора

Давид Лагеркранс е роден през 1962 г. Той е шведски писател, журналист и автор на повече от десет книги. При написването на биографичната си книга за шведския футболист от босненско-хърватски произход Златан Ибрахимович, Лагеркранс пожънва невиждан успех. Става известен не само в родната си Швеция, но и в цял свят. Романът, който пише "„Онова, което не ме убива” е продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон.