14,90 лв.

Мисия Лондон

Алек Попов
Сиела
Ограничена наличност
14,90 лв.

В българското посолство в Лондон цари паника. Пристигането на новия посланик Варадин Димитров ще промени изцяло живота на дипломатите, потънали в блажено безхаберие и дребни далавери. Новият посланик е изправен пред невъзможна задача: да овладее битовия хаос и да задоволи капризите на българската политическа класа. Решен да изпълни мисията си на всяка цена, той се оставя в ръцете на сенчеста пиар агенция, която му обещава достъп до най-високите етажи на британското общество. А когато в играта се намесят кралица Елизабет II, лейди Даяна и ято злощастни патици… резултатът е „перфектната катастрофа“.

Определян често като най-забавния български роман на XXI век, „Мисия Лондон“ е шеметна въртележка от абсурдни ситуации, възникващи при сблъсъка на изконните български нрави с лустрото на стара Европа. Под прицел са не само вечните балкански комплекси, но и снобизмът и себичната природа на западните елити.

"Мисия Лондон" е една от най-предежданите български книги с16 издания в чужбина!

Романът по който бе създаден най-гледаният български филм за последните 30 години: 400 000 зрителите в киносалоните, повече от 3 000 000 по bTV!

Носител на балканската награда "Изкуство срещу корупцията", 2011 г. , гр. Мотовун!

Протесният вот на зрителят срещу политическата класа! 

"Пробивен феномен!" сп. "Варайъти"!

"Мисия Лондон" според мен е най-смешната книга в новата българска литература. Толкова смешна, че накрая на човек мъ се доплаква."

Георги Цанков, "Вестник за жената"

"...неговият хумор е оръжие на безмилостна социална критика както при Ярослав Хашек и Илф и Петров..."

Миленко Йергович

"...на пазара е една книга, която лично за мен е доживяното отмъщение за всички унижения, търпени от български граждани при съприкосновението им с българските дипломатический мисии по света. (...) Горещо ви препоръчвам тази книга - горчивият смях е единствената ни защита в този момент."

Любен Дилов-син, в. "Сега"

Информация за "Мисия Лондон"
  • Език Български
  • Брой страници 250
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация