Магазини
Любими
12,00 лв.

Моят живот в бури и в откоси

Елена Жоли, Михаил Калашников
Рива
В наличност
100%
12,00 лв.

SKU: 9789543203413

Преводач: Паисий Христов

Художник: Борис Бонев

ISBN: 9789543203413

Автор: Елена Жоли Михаил Калашников

Издателство: Рива

Език: Български

Брой страници: 160

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2011

Размер см: 14 x 21 см.

Най-често произнасяната в света руска дума не е Ленин, Сталин или Горбачов, а Калашников. И то е, защото близо осемдесет милиона автомата - надали някой знае точния им брой - се използват на петте континента.За първи път вече прехвърлилият деветдесетте конструктор на всеизвестната щурмова пушка АК-47 открехва душата си - разкулачването и заточението в Сибир, казармата и боевете на фронта, изобретяването на най-прочутото оръжие, животът при Сталин, Хрушчов, Брежнев, Горбачов, Елцин... Една наистина невероятна, типично руска съдба, която родената в Москва френска журналистка Елена Жоли разбира и уважава.
"Често ме е изкушавала мисълта да разкажа случките от младежките си години, но все се отказвах. Можех ли без риск да разкрия тази част от съществуването си? ... Биха сметнали, че авторът на подобни разкрития няма право да работи в такава секретна сфера, каквато е въоръжението. И буйният непокорник се превръща в homo sovieticus, пред него се разтварят дверите на Кремъл, светая светих на Съветския съюз. Ала страхът от миналото на "народен враг" остава. Добавят се кошмарите и разочарованието от употребата на митичния калашник, създаден да брани застрашеното отечество, а попаднал и в ръцете на потисници и терористи. Оръжието живее собствен живот" - споделя Михаил Калашников, - "независимо от моята воля. Човекът е задминат от легендарното си творение, променило световната история."

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Елена Жоли

Няма добавена информация