Магазини
Любими
9,00 лв.
Изчерпано

Моят замък

Доуди Смит
Унискорп
Изчерпано количество
100%
9,00 лв.

SKU: 9789543300228

Преводач: Мария Чайлд

Тегло кг: 0.328

ISBN: 9543300224

Автор: Доуди Смит

Издателство: Унискорп

Език: Български

Брой страници: 368

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2005

Националност автор: Великобритания

Размер см: 14 x 21 см.

Прекрасна книга от неповторимата Доди Смит.

17-годишната Касандра живее с красивата си сестра Роуз, ексцентричния си баща и втората му жена в полуразрушен замък. Дневникът на Касандра позволява на читателите да надникнат в любовните перипетии, предателствата и изненадите в живота на всеки от необикновеното семейство.

Филмовата версия на "Моят замък" (ВВС) с блестящото участие на Ромола Гари е сред най-популярните английски филми. Доди Смит е световноизвестна със "101 далматинци". Когато през 1960 г. студиото "Дисни" купува правата на кратката и история за деца, за да направи анимационен филм, кой би допуснал, че той ще се превърне в класика на всички времена? Доди Смит, авторката на "101 далматинци", обаче е нещо повече от създателка на очарователни историйки за деца. Въпреки че в "Моят замък" повествованието се води от 17-годишно момиче, литературните критици отнасят книгата към групата на сериозните литературни постижения. Доди Смит е обявена за авторката, написала най-сполучливото и оригинално встъпително изречение на роман за всички времена и за създателка на книги бестселъри още в момента на публикуването им.

Доди Смит(1896-1990) е родена в Манчестър, Англия. Изявява се като драматург, романист и детски писател. През 1939 г. заминава за САЩ с мениджъра си Алек Бийсли, за когото по-късно се омъжва. По това време Доди Смит вече е спечелила признание като драматург - създала е цяла поредица успешни пиеси, още преди да е навършила четирийсет години. Въпреки всичко отказва да се заеме с писането на сценарии за филми за Холивуд - ненавижда контрола, който филмовите студия упражняват върху сценаристите. Вместо това, обзета от силна носталгия по родината, решава да осъществи идеята си да напише забавен роман. Писането върви трудно - здравето на Смит е разклатено и и се налага да преписва всяко изречение, но въпреки това романът и жъне невероятен и мигновен успех. Така 52-годишната писателка създава "Моят замък", издаден за първи път през 1949 г. Оттогава е разпространен в над 1 милион копия.

Забавната история с нейния невероятно жив и свеж език, базирана на здрав разум, принадлежи към жанра книги, които майки препоръчват на дъщерите си и баби - на внучките си.


"Една от най-харизматичните разказвачки, които някога съм срещала."
Дж. К. Роулинг

"Така свежа, сякаш е написана едва тази сутрин и така класическа, сякаш е излязла изпод перото на Джейн Остин. Щастлив съм, че имах възможност да я прочета."
Доналд Уестлейк

"Приятен, невероятно четивен роман за първата любов и нейните превратности. Какво удоволствие!"
Ерика Джонг

"Забавна и събуждаща мечти... някакво странно чувство за непреходност блика от нейните страници. 101 поздравления! Оценка шест плюс!"
Ентъртейнмънт Уийкли

""Моят замък" е също толкова блестящо хитроумна и интригуваща, каквато е била и когато е публикувана за първи път преди петдесет години."
Инграм

"Цяло събитие, заслужаващо бурни аплодисменти е, когато блестящ роман, изпълнен с остроумие и духовитост, ирония и искрени чувства, се върне към живот след като е отсъствал от лавиците толкова много години. Така че - да отворим шампанското и да посрещнем с наздравица "Моят замък"."
Лос Анджелис Таймс

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Доуди Смит

Няма добавена информация