15,00 лв.

Моят чичо Осуалд

Роалд Дал
Унискорп
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.

Познавач, бонвиван, колекционер на паяци, скорпиони и бастуни, любител на операта, експерт по китайски порцелан, прелъстител на жени и без съмнение, най-големият развратник на всички времена Младият Осуалд открива най-силния афродизиак на света — т.нар. „суданска муха“, и с приготвените таблетки за потентност, срещу добро заплащане, успява да се замогне. Планът на Осуалд е да продава на добра цена семенна течност на жени, които биха искали да имат дете от гений или от монарх, сред които е и цар Борис от България.
Дал често изгражда героите си въз основа на хора, които среща в реалния живот.

Роалд Дал (1916 – 1990) е британски писател хуморист от норвежки произход. Известен е с късите си разкази, произведенията си за деца, както и с това, че е участвал във Втората световна война като пилот на боен самолет. Рождената дата на писателя – 13 септември – е обявена за Световен ден на Роалд Дал и от 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света.
Обичал да отглежда орхидеи, да колекционира произведения на изкуството, да пие вино, да играе снукър и да гледа надбягвания с хрътки.

Информация за "Моят чичо Осуалд"
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Размер см 13 х 20 см.
Роалд Дал
За автора
quote icon

Книгите я транспортираха до нови светове и я представиха на невероятни хора, които живеят вълнуващо.

Роалд Дал е роден на 13 септември 1916 г. в Уелс в семейството на норвежци-емигранти. Той е писател, поет, сценарист и пилот.

Известен е с късите си разкази, произведенията си за деца, както и с това, че е участвал като пилот на боен самолет през Втората световна война.

Неговите най-популярни детски романи са „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Матилда“, „Вещици“ и много други.

Умира на 74-годишна възраст на 23 ноември 1990 г.