37,99 лв.

Моята кухня: Гурме бебе

Силвена Роу
37,99 лв.

Научете децата си да оценяват и да се наслаждават на новите вкусове, съставки и текстури още от първата лъжица.

В Гурме бебе шеф Роу ще сподели с вас от рецепти за неустоими първи бебешки пюрета до бейби Бьоф Строганов, както и кулинарни съвети и трикове, които ще ви помогнат да събудите вкусовите рецептори на вашето бебе и да насърчите здравословните хранителни навици за цял живот.

Кажете сбогом на ежедневното приготвяне на множество различни ястия - суетенето около специалните малки порции за вашето бебе, около по-обикновените ястия за придирчивите по-големи братя и сестри и отново нещо различно за вас възрастните.

С този нов подход за въвеждането на твърда храна в менюто на вашето бебе, вие ще приготвите едно ястие и ще се храните заедно като семейство, където бебето ви ще изгради здравословни харнителни навици от вашия личен пример.
Всяка една рецепта се приготвя бързо и лесно и ви гарантира наслада за сетивата.
Приготвяйки питателна, домашно приготвени ястия, постепенно въвеждайки естествени съставки и подправки и предавайки удоволствието от храненето, вие ще поставите основите в отглеждането на човек, който ще бъде приключенски настроен за нови вкусове през цялия си живот!

Информация за "Моята кухня: Гурме бебе"
  • Брой страници 264
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор България
  • Размер см 17 х 22 см.
За автора

Силвена Роу е български автор и професионален готвач, работил в България, във Великобритания и в ОАЕ. Родена в град Пловдив, в семейството на майка българка и баща турчин, тя отрано се докосва до разнообразни култури и кухни.  

Колоритното ѝ наследство и любовта ѝ към храната ѝ печели голяма популярност сред готвачите, като изгревът на кариерата ѝ се случва във Великобритания. Там тя пише кулинарни статии във вестник Гардиън, участва в различни предавания по Би Би Си и ITV и става консултант във филма на Дейвид Кронънбърг „Източни обещания“ 

През пролетта на 2011 година отваря врати нейният ресторант в Лондон „Куинс“, а през 2013 година започва да води кулинарното шоу „Щипка сол“ по bTV. Популярността ѝ в България само нараства, когато става ментор в кулинарното риалити MasterChef през 2019, 2020 и 2021 година.  

През лятото на 2021 г. стартирa своя YouTube канал и издава деветата си книга с рецепти „Моята кухня“, която е и нейна първа книга на български език. Две от книгите ѝ печелят престижни отличия, като Пиршества“ е спечелила престижната награда за храна и напитки – Glenfiddich Food.  

Днес тя продължава да споделя любовта си към храната с хората, като ястията, които приготвя се открояват с отличителни вкусове, заемки от българската и ориенталската кухня.