13,00 лв.

На пазар за съпруга

Стивън Уингейт
Сиела
Изчерпано количество
13,00 лв.

Сборник от тринадесет неповторими разказа от Стивън Уитгейт.

Сборникът с иронично двусмисленото заглавие "На пазар за съпруга" е отличен с Катрин Бейклес Нейсън Прайз за художествена литература. Писателската гилдия го обявява за "разкошен дебют на един утвърждаващ се нов глас в американската литература". Състои се от тринайсет разказа за мъже, които търсят любовта. Някои от тях я намират, а други минават покрай нея, а трети я оставят да им се изплъзне. Героите на Стивън Уингейт, много от които имат годеници или приятелки, знаят какво искат от една сродна душа. Често обаче в някакъв решаващ момент връзката, била тя действителна или въображаема, между мъжа и жената, която той си представя като своя избраница, се разпада. Любовниците в тези истории неизбежно и неминуемо откриват своята грешка и тя е извинението им да се отдръпнат. Както мъжът, така и жената може внезапно да видят какъв би бил животът, ако пристъпят към брак.

Макар че някои от разказите завършват по-обнадеждаващо от други, не може да се каже, че техните герои "заживяват щастливо до края на живота си". Но я има надеждата, че любовните двойки независимо дали остават заедно, или се разделят, ще вземат най-доброто решение за себе си. Сюжетите не свършват на определена страница, а продължават и се доразвиват в ума на читателя, като тръгват от представата на Стивън Уингейт какво може да се случи, когато човек се раздели една илюзия, представа или фантазия.

За разказите си Стивън Уингейт получава награди от Гълф Коуст, Мисисипи Ревю, Джърнъл, Пинч, Бранд (Великобритания), Колорадо Ревю и номинация за наградата Пушкарт. Той живее в Лафайет, Колорадо, и преподава художествено писане в университета на Колорадо-Боулдър.

Информация за "На пазар за съпруга"
  • Език Български
  • Брой страници 232
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Размер см 14.4 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация