14,00 лв.

Наш човек от мястото на събитието

Роберт Перишич
Дамян Яков
Ограничена наличност
14,00 лв.

Въздействаща книга от хърватския автор Роберт Перишич.

Действието се развива през петте дни на пролетта на 2003 г., когато започва американското нападение над Ирак. За това кратко време пред нас се разкрива плашещият със своята забързаност и дори хаотичност ритъм на живота в Хърватия. Книгата заразява със завидния си хумор и лекота на повествованието, както и със своята авторефлективност. Като контрапункт на главния герой и на действителността, в която той се опитва да отстоява своята идентичност на бивш рокер и настоящ преуспяващ вестникар, се явява неговият роднина, ветеран от войната в бивша Югославия, изпратен като кореспондент в Ирак.

"Наш човек от мястото на събитието" е роман, с който би се гордяла всяка национална литература - социално ангажиран, с елементи на трилър. Представени са типични персонажи и ситуации от съвременния живот на посткомунистическите страни, формирани вследствие на икономическите промени, политическите конфликти и етническите проблеми на Балканите.

Роберт Перишич е роден през 1969 г. в Сплит, Република Хърватска. Той е журналист на свободна практика със собствена литературна колона в реномираното хърватско списание "Глобус". Пише проза, поезия и литературна критика. "Наш човек от мястото на събитието" е най-продаваната книга за 2008 г., а авторът е носител на най-престижната хърватска литературна награда "Jutarnji list".

Информация за "Наш човек от мястото на събитието"
  • Език Български
  • Брой страници 360
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор Хърватия
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация