30,00 лв.

Нашата планета: Мястото, което всички наричаме свой дом

Колектив
30,00 лв.

Създадена по оригиналната документална поредица на Netflix.

Със специален предговор от Дейвид Атънбъро.

Книгата ще ви поведе на вълнуващо пътешествие през безкрайни океани, ледове, равнини, пустини и непроходими джунгли. Ще срещнете различни животни и растения. Ще научите как всички те са свързани помежду си и създават мястото, което наричаме свой дом - нашата планета.

Това е книга за цялото семейство. Тя ще очарова децата, ще помогне на родителите да ги запознаят с разнообразието на живота на планетата. Ще ги научи как заедно да започнат да се грижат за нашия общ дом - Земята.

Изданието е луксозно, с цветни илюстрации. Отпечатано е на рециклирана хартия с мастила на растителна основа. Със съдействието и под контрола на Световния фонд за природата (WWF).

"Природата разказва всякакви вълнуващи истории. Някои от тях са за същества, които живеят в най-суровите места на планетата. Какво по-удивително и едновременно ужасяващо от това мъжкият императорски пингвин да прекарва половината година без храна, при пълна тъмнина, брулен от свирепи ледени ветрове.
 
Има и истории за пътешествия. Сьомгата прекарва първите години от живота си в океана, където се храни. След това някак открива устието на реката, от която се е появила, и започва да плува нагоре, чак до планинските бързеи, за да снесе хайвера си там, където самата тя се е излюпила.

Други истории са за преследване и спасение. Полярните мечки са изкусни ловци на излезли да си почиват върху леда тюлени. Хората също участват в тези истории. За съжаление, ние често сме в ролята на злодея, защото не се отнасяме с грижа към околната среда, както би трябвало. И все пак, невинаги всичко завършва зле. Когато бях още момче, ловът на китове беше толкова безмилостен, че те бяха доведени до ръба на изчезването. За щастие, тази история имаше щастлив край, защото морските държави се споразумяха да спрат това изтребление. Днес в океаните живеят много повече китове, отколкото преди няколко десетилетия.

Пътеписи, приключенски истории, семейни драми и много други – сега те са пред вас! Някои са още от древни времена, когато човекът се е прехранвал само с лов. Други тепърва предстои да прочетем. Затова се пригответе да добавите към тях и вашите собствени страници, в които вие ще сте главните герои. А ако поискате, ще напишете и най-необикновената история от всички - как хората от двадесет и първи век най-после се вразумиха и започнаха да се грижат за своята планета Земя и за всички останали живи същества, с които я споделят."
Дейвид Атънбъро

Информация за "Нашата планета: Мястото, което всички наричаме свой дом"
  • SKU 9789547714311
За автора

Няма добавена информация