119,90 лв.

Настолна игра: Battalia - The Creation, двуезичко издание

119,90 лв.

Баталия: Сътворяване в мултиезично издание – български + английски. В кутията ще намерите всичко необходимо за пълноценна игра и на двата езика.

Баталия - страната на Слънчевия Оракул - всемогъщият древен монумент, едновременно приятел и враг, господар и слуга, инструмент и шедьовър на сътворението. Вечен чирак на самата Природа и ръка на боговете между зверове и хора - понякога Оракулът разкрива цялата ти съдба, понякога ти показва само стръмния и неравен път към нея...

В самата игра Слънчевият Оракул предоставя разнообразни възможности и би могъл да ти помогне, ако улучиш момента в някой слънчев ден. Той неуморно отброява дните и те съпътства във вечната надпревара между обитателите на тези земи: 
Мечият народ, Облачнородените, Живите въглени и Островитяните. Четири народа - четири стихии и техните повелители ще се борят за надмощие в света на Баталия. Водеща идея в играта е, че всички четири фракции могат свободно да взаимодействат помежду си под общо водачество, но множество единици от един народ, използващи собствени артефакти, са много по-силни заедно. Също така, за разлика от повечето игри, в които играчите избират своите фракции, тук вероятно фракциите ще избират играчите.

В базовата игра два до четири играчи ще комбинират и оптимират силите на тези народи. Те ще търсят верния път към победата, стремейки се да съставят най-силното тесте, да построят най- благоприятната за тях карта, да призоват могъщи герои на помощ в правилния момент и да създадат своята велика нация - придобивайки, заселвайки, завоювайки...

Развитие на градове и пътни връзки помежду им, създаване на ценни артефакти, наемане на нови бойни единици за подсилване на армиите - това са все опции, които играчите ще трябва да съчетават по най-правилния начин, в най-точния момент, за да успеят в крайна сметка да се нарекат истински владетели на Баталия и да спечелят тази стратегическа игра.

Игрови материал:
80 Карти с единици
80 Карти с провизии
84 Карти с артефакти
5 Карти с велики артефакти 
28 Карти с градове
48 Карти с пътища
1 Карта с руини
1 Игрално поле
1 Слънчев оракул
8 Фигури на герои
79 Чипа за ниво на градовете 
4 Референтни листа 
1 Зар

Играчи: 2-4
Възраст:12 години +
Времетраене: 45 мин на играч
Размери на кутията: 29.5 х 29.5 х 10.0 см.
Език: английски / български

Бонус Компоненти:
8 Карти с единици 
9 Карти вулкан 
5 Допълнителни карти с велики артефакти
1 Допълнителна карта с руини
4 Табла на играчите + 4 Карти за маркиране на точки 
4 Карти за бонуси в битка
12 Пръстена за маркиране
4 Времеви маркери 
1 Алманах
3 Специални карти

Информация за "Настолна игра: Battalia - The Creation, двуезичко издание"
  • SKU 763250535226