99,90 лв.

Настолна игра: Дръж се, Земьо!

99,90 лв.

Дръж се, Земьо! е семейна стратегическа игра, вдъхновена от българския фолклор. Основната цел в този фантастичен свят е да се намерят изгубените приказки. Навсякъде обаче дебнат страшилища, пък и народът е разединен. С хитрост, стратегия, както и не малко късмет, ще трябва да откриете приказките и да спасите света от мрачните сили!

Царството е в опастност, но на помощ идват петимата герои - Вила Самовила, Змей Горянин, Крали Марко, Слънчова сестра и Хитър Петър. Народът е забравил и изгубил приказките си, които го пазят от страшните обитатели на фантастичния свят. Героите трябва да открият изгубеното и да възстановят вярата в приказното. Но пътят е осеян с опасности и страшилища, които са се възползвали от изгубените приказки, пръснати по цялата земя! Освен това царството е в безпорядък, никой не помага на другия и е нужен нов владетел, който да обедини всички. Всеки нов ден е различен и пълен с опасности приключения. Могат да се случат много обрати - някои да бъдат ограбени, други - тежко ранени, но във всеки един момент съдбата може да ви спаси, ако сте достатъчно големи късметлии. Някои от героите са по-издръжливи, други по-хитри, но накрая само един ще бъде възпят от народа!

Играчите местят своите герои по игралното поле по предварително определен ред и се стремят да намерят най-много приказки. Това обаче не е толкова лесно! Вместо приказка може да се озовете лице в лице със страшилище, да ви се случи неволя или пък добрата съдба да ви се усмихне. Героите могат да печелят и влияние над местностите, което да им донесе допълнителни точки в края на играта.

Играта приключва, когато всички тринайсет приказки бъдат открити. Народът възвръща вярата си в приказното.

Съдържание:

- 1 игрално поле;
- 188 карти;
- 22 зара;
- 150 символа за влияние;
- 30 маркера за приказки;
- 47 плочки със страшилища;
- 70 жълтици;
- 5 геройски паспорта;
- 5 фигурки;
- 5 референтни карти;
- 10 елемента за отбелязване;
- сборник "Страшилища";
- книжка с правила.

Брой играчи: 2-5
Език на играта: български
Продължителност: 60-120 мин.
Препоръчителна възраст: 10+ години

Информация за "Настолна игра: Дръж се, Земьо!"
  • SKU 3800600002322