99,90 лв.

Настолна игра: Тераформирай Марс

 
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
99,90 лв.

Годината е 2400. Човечеството вече е започнало да се устройва в Слънчевата система. На Марс са създадени няколко малки колонии, които предпазват обитателите си от околната среда на ужасно студената и суха планета, която няма почти никаква атмосфера.
За да се увеличи населението, планетата трябва да бъде тераформирана чрез промяна на околната среда, така че хората да живеят спокойно, без скъпа предпазна екипировка и без опасност от смъртни случаи при най-малките инциденти. Поради тази причина Световното правителство е взело решение да подпомага всяка организация, която допринася за това сериозно начинание.
Щедрото финансиране привлича гигантски корпорации, които се конкурират в опит да разширят бизнеса си и да станат най-влиятелната сила зад процеса на тераформиране. В тази ера възможностите се крият в опитомяването на Червената планета.

Играчите влзат в ролята точно на такива корпорации. Всеки рунд ще получавате уникални карти с проекти (повече от 200 различни). Те могат да бъдат всичко между привнасянето на животни или растителен живот, замеряне на повърхността с астероиди, строене на градове, поставяне на парници или пък осъществяване на минни дейности. Някои от картите дават незабавно бонус, докато други постепенно увеличават ресурсите на играча. Картите струват скъпо, а понякога имат и изисквания, за да бъдат изиграни - например да има вече определено ниво на кислород в атмосферата или водните площи да са вече разраснали се.

Победител е играчът с най-много точки за победа в края на играта. Точките за победа се печелят от тераформаторския рейтинг, от плочките на игралното поле, от спечелени награди и постижения, както и от изиграните карти, на които има обозначени точки за победа.

Съдъражание:

- 1 игрално поле;
- 5 табла на играчите;
- 17 карти с корпорации;
- 208 карти с проекти;
- 8 референтни карти;
- 200 маркера на играчите;
- 200 маркера за ресурси;
- 3 маркера за игралното поле;
- 9 плочки с океани;
- 60 плочки с растителност/градове;
- 11 специални плочки;
- 1 маркер за стартовия играч;
- 1 книжка с правила.

Език: български
Брой играчи: 1-5
Продължителност: 90 мин.
Препоръчителна възраст: 12 + години
Размери на кутията: 29.5 х 29.5 х 7 см.

Информация за "Настолна игра: Тераформирай Марс"
  • SKU 763250535554
  • Производител Фантасмагория
  • Език Български
  • Категория Science Fiction, Economic, Environmental, Space Exploration, Industry / Manufacturing
  • Механика Hand Management, Closed Drafting, Enclosure, End Game Bonuses, Contracts
  • Най-добър за 3
  • Брой играчи 1 – 5
  • Марка Фантасмагория
  • Серия Тераформирай Марс