99,00 лв.

Настолна игра WWF - WheelVille

 
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
99,00 лв.

Добре дошли в китното селце WheelVille!

„WheelVille“ е първата настолна игра с кауза на WWF България. Това е игра за тези, които зеленият начин е единственият начин.

WWF България разработи настолната игра, която да ни напомня колко много и безценни ресурси ни дава природата. Но и да ни предизвика да се грижим за тях, така че да ги има и за следващите поколения. Играта засяга теми от сферата на кръговата икономика и устойчивото развитие на селските райони по един особено достъпен и забавен начин.

В китното малко село WheelVille няколко световноизвестни предприемачи (вие, играчите) виждат огромен потенциал за развитие на бизнес. Природните ресурси изобилстват, а хората са работливи и имат нужда от промяна. Макар и изобилни, ресурсите са изчерпаеми, но вие сте опитни предприемачи и знаете добре как да постигнете желания баланс между икономическо развитие и запазване на природата. Устойчивото използване на ресурси е ключът към развиването на успешен бизнес. Задачата става още по-сложна, тъй като всички предприемачи в селото се борят за едни и същи ресурси. Докато битката между инвеститорите се задълбочава, местните жители са готови да работят за своя икономически просперитет.

Съдържание:

- 4 шестоъгълници (махали);
- 16 карти „Природни дадености“;
- 22 Карти „Бизнес“;
- 16 Карти „Иновация“;
- 60 Природни ресурси – 4 вида (вода, дървесина, почва и скала);
- 1 Мегдан;
- 50 Точки „Иновация“;
- 1 Карта за „Репутация на бизнеса“;
- 26 Фигурки работници (6 х 4 цвята и 2 бели фигурки);
- 13 Фигурки „Бизнес“ (3 х 4 цвята и 1 бяла фигурка);
- 1 Зар;
- 1 Фигурка „Панда“;
- Пари;
- 1 Тесте с листове за смятане на точките.

Цел на играта:

Целта на играта е да бъдат развити бизнеси като същевременно природните ресурси се използват устойчиво. Играчите се стремят да имат спечелени възможно най-много точки „Победа“. Тези точки се печелят чрез натрупване на финансов капитал, опазване на природните ресурси, развиване на иновации и добра репутация на бизнеса.

Кратки правила за изиграване на ход:

След фазата „Изграждане на игралното поле“, играчите започват да се въртят по часовниковата стрелка, като всеки кръг нов играч започва пръв. Първият играч се обозначава с фигурката „Панда“. Със започването на хода на играча той връща всички работници, с които е извършвал действие тип „Движение на работник“ предишния ход, в центъра на съответната махала, на „Полето за почивка“. При връщането на работниците на мястото за почивка, се изпълняват и съответните ефекти от престоя на работника.

Играчът продължава своя ход като има право да извърши максимум 4 действия в рамките на хода си.

Видовете действия, които могат да бъдат извършени са следните:

Закупуване на карта (1 действие) – закупуване на карта „Бизнес“ или „Иновация“
Поставяне на карта (1 действие) – поставяне на карта „Бизнес“ или „Иновация“
Движение на работник (1 действие) – движение на работник върху a) собствена карта „Бизнес“, b) чужда карта „Бизнес“, c) Център за иновации d) карта „Природна забележителност“
Пътуване – преместване на работник от „Мегдана“ в махала по избор или обратно.

Език на играта: български
Продължителност: 30-60 мин.
Брой играчи: 2-4
Препоръчителна възраст: 8+ години

Информация за "Настолна игра WWF - WheelVille"
  • SKU 3800234910000
  • Производител O3 Books
  • Език Български
  • Категория Economic, Environmental
  • Механика Worker Placement
  • Брой играчи 2 – 4