23,00 лв.

Натриев хлорид

Юси Адлер-Улсен
23,00 лв.

Той убива вече три десетилетия. Никой не може да го спре. Досега...

Самоубийството на шейсетгодишна жена навръх рождения ѝ ден води до възобновяване на разследването по случай от 1988 година, случай, който всъщност запознава Маркус Якобсен с Карл Мьорк. Тогава, преди повече от трийсет години, при мощна експлозия в автосервиз загиват петима монтьори и едно дете – момченцето на самоубилата се жена. Сега е ред на Специален отдел „Q“ да запретнат ръкави в опит да установят причините за отдавнашната трагедия.
Навремето обаче разследващите са пропуснали един странен детайл, който се оказва ключов – в непосредствена близост до автосервиза е открита деветсантиметрова купчинка готварска сол. Прелиствайки стари досиета със съмнителни смъртни случаи, разследващите от Отдел „Q“ установяват, че от над три десетилетия неизвестен убиец погубва хора, замаскирайки престъпленията си като злополука или самоубийство, а купчинката сол е неговият „подпис“. При това датите, на които извършва насилствените си деяния, са „вдъхновени“ от рождените дни на най-кървавите диктатори в човешката история.
Успешно разгадавайки логиката на убиеца, Карл, Росе и Асад стигат до извода, че до следващата екзекуция остават едва няколко дни. Няма никакво време за губене, но настъпващата поредна ковид вълна заплашва да спъне трескавото разследване на Специалния отдел. За капак облаците над главата на Карл допълнително се сгъстяват, след като най-неочаквано полицията му връчва заповед за обиск на къщата му…

Информация за "Натриев хлорид"
  • Брой страници 472
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор Дания
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация