25,00 лв.

Най-силните антиоксиданти срещу свободните радикали и стареенето

Съни Ламброзо
25,00 лв.

Откакто свят светува човекът все се стреми към забавяне или отлагане на процеса на тареенето и удължаване на човешкия живот, но на базата на здрав и запазил жизнеността и работоспособността си организъм. Ето защо възниква въпросът може ли човек в близкото бъдеще да се противопостави успешно на химическите изменения на обкръжаващата го среда, както и съществуват ли достатъчно ефективни методи за лечение на неизбежните химически отравяния на планетата?
Ако по някакви причини не успеем да съхраним средата си на обитаване, пригодна за живота на съвременния човек, единственият начин за оцеляване на Homo sapiens е приспособяването му към обкръжаващата го среда. Значи ще се наложи да насочим усилията си към усъвършестването и развитието на естествените способности на човека и животните да се съпротивляват на химическото и биологично замърсяване на средата.
Все по-често ставаме свидетели на разработката на препарати, стимулиращи работата на ензимите, които разрушават отровите, ускоряват извеждането на отровните вещества от организма; на противоотрови, които потискат физиологичните разстройства при отравяния; на хелатиращи медикаменти, обезвреждащи отровите чрез свързването им с безвредни за организма комплекси.

Информация за "Най-силните антиоксиданти срещу свободните радикали и стареенето"
  • Брой страници 380
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация