17,95 лв.

Не на войната

Марина Овсянникова
17,95 лв.

На 14 март 2022 г., няколко седмици след като руските войски навлязоха в Украйна, снимката на Марина Овсянникова обиколи света. Журналистката предизвика невиждан скандал в държавната телевизия, като по време на директен ефир нахлу в студиото на новините с плакат, осъждащ войната и руската агресия. Тя е арестувана, след това поставена под домашен арест и я грозят десет години затвор.

Въпреки че успява да замине за Германия и навсякъде я приветстват като герой, Марина скоро е въвлечена в информационна война. Някои я набеждават за британски шпионин, други – за агент на ФСБ, а собственият ѝ син се отрича от нея. Овсянникова пренебрегва реалната опасност и се връща в Русия, за да се бори за попечителството над дъщеря си. Преди да започне процесът срещу нея, двете все пак успяват да избягат в чужбина.

В тази книга смелата журналистка и майка разказва своята история. Тя рискува всичко в името на истината, но нейното послание дълго ще отеква не само по света, но и в оглушителната тишина на пропитото от кремълската пропаганда руско общество.

Информация за "Не на войната"
  • Език Български
  • Брой страници 232
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Марина Овсянникова

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация