Магазини
Любими
13,00 лв.

Необитавания Рай

Ана Мария Матуте
Рива
Ограничена наличност
100%
13,00 лв.

SKU: 9789543203529

Преводач: Лилия Добрева

ISBN: 9789543203529

Автор: Ана Мария Матуте

Издателство: Рива

Език: Български

Брой страници: 288

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2011

Размер см: 14 x 21 см.

Книга от голямата каталунска авторка Ана Мария Матуте.

Истински шедьовър в бляскавата траектория на Ана Мария Матуте, "Необитаваният рай" пресъздава майсторски ежедневието на едно момиче от средите на испанската буржоазия в навечерието на Гражданската война. Мъчителното му съзряване преминава през преобразяване на действителността в приказна и мечтана вселена.

Самотна и лишена от внимание, Адри се затваря в себе си и търси убежище във въображаем свят на фантазии, тайнствени отблясъци, приказни герои и народни предания. Приятелството с друго самотно дете, Гави, пробужда първите пориви на чиста и невинна любов и се явява алтернатива на враждебния свят на консервативния манталитет, предразсъдъците, егоизма и лицемерието.

Доброто и щастието са заложени в детството, но това не означава, че то винаги е изпълнено с радост.

"Детството не е рай нито вълшебен свят. То може да бъде и трудно и жестоко" ще каже Ана Мария Матуте години по-късно.

Ана Мария Матуте (Барселона, 1925 г.) е пожънала най-престижните литературни награди за творбите си, между които са романите "Фиеста на северозапад" (наградата "Кафе Хихон" 1952), "Малък театър" (наградата "Планета" 1954), "Мъртвите синове" (наградата на критика 1958), "Войниците плачат нощем" (наградата на "Фастенрат" на Испанската Кралска Академия 1962). През 2007 г. е удостоена с Националната награда за литература за цялостно творчество.
Ана Мария Матуте е една от трите жени, член на Испанската Кралска Академия.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Ана Мария Матуте

Ана Мария Матуте

Всички книги на автора

Няма добавена информация