13,00 лв.

Необитавания Рай

Ана Мария Матуте
Рива
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
13,00 лв.

Книга от голямата каталунска авторка Ана Мария Матуте.

Истински шедьовър в бляскавата траектория на Ана Мария Матуте, "Необитаваният рай" пресъздава майсторски ежедневието на едно момиче от средите на испанската буржоазия в навечерието на Гражданската война. Мъчителното му съзряване преминава през преобразяване на действителността в приказна и мечтана вселена.

Самотна и лишена от внимание, Адри се затваря в себе си и търси убежище във въображаем свят на фантазии, тайнствени отблясъци, приказни герои и народни предания. Приятелството с друго самотно дете, Гави, пробужда първите пориви на чиста и невинна любов и се явява алтернатива на враждебния свят на консервативния манталитет, предразсъдъците, егоизма и лицемерието.

Доброто и щастието са заложени в детството, но това не означава, че то винаги е изпълнено с радост.

"Детството не е рай нито вълшебен свят. То може да бъде и трудно и жестоко" ще каже Ана Мария Матуте години по-късно.

Ана Мария Матуте (Барселона, 1925 г.) е пожънала най-престижните литературни награди за творбите си, между които са романите "Фиеста на северозапад" (наградата "Кафе Хихон" 1952), "Малък театър" (наградата "Планета" 1954), "Мъртвите синове" (наградата на критика 1958), "Войниците плачат нощем" (наградата на "Фастенрат" на Испанската Кралска Академия 1962). През 2007 г. е удостоена с Националната награда за литература за цялостно творчество.
Ана Мария Матуте е една от трите жени, член на Испанската Кралска Академия.

Информация за "Необитавания Рай"
  • Език Български
  • Брой страници 288
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация