Магазини
Любими
14,00 лв.

Нетипичният принц Вичо Нетипичо и обърканите магии

Милена Салчева
В наличност
0%
14,00 лв.

SKU: 9786191887163

Тегло кг: 0.4

Художник: Мая Стойкова

ISBN: 9786191887163

Възраст от: 3

Възраст до: 7

Автор: Милена Салчева

Език: Български

Брой страници: 40

Вид корица: Твърда

Година на издаване: 2021

Националност автор: България

Размер см: 20 x 20

Вичо Нетипичо е малък приказен принц, който сякаш не знае, че е принц

Типични за него са не богатствата и властта, а лигавничето, малката виличка, обувките с лепки, рошавата косичка, както и любопитството и добротата. Накратко, той е типично дете.

Подгонил търкулналата се по склона топка за игра, той се натъква на поредица от приказни царства, на които са им се случили различни и доста нетипични неприятности заради объркани магии. В първото царство по грешка всичко е станало зелено, във второто пък – двойно, третото е в плен на сапунени мехурчета, а последното се е превърнало в играчка.

Воден от присъщото си желание да прави добрини, принц Вичо Нетипичо намира любопитни начини да развали една по една обърканите магии. Той спасява жителите на царствата с малко подръчни средства и с много голямо сърце. Неуморен, изобретателен, скромен и винаги готов да се притече на помощ – нашият малък герой печели обичта на всички и създава приятелства за цял живот.

Посланието за малките читатели е, че всеки, не само принцовете, може да бъде герой. В края на пътешествието ги чака изненада: оригами модел на сърце, което да сгънат сами . То е символ на добротата на Вичо Нетипичо, а и на тяхната.

Цитати от книгата:

Вместо корона Вичо имал щръкнала коса. Вместо жезъл държал в ръка бамбукова виличка. Вместо наметало носел лигавник. Вместо царствени обувки на краката си имал малки кецове с лепки. И вместо заповеди този малък принц раздавал усмивки и добри думи. Както споменах, той не бил типичен принц. Затова всички го наричали Вичо Нетипичо.

***

Продължил си по пътя и не щеш ли, озовал се на друго чудно място. Хората били затворени в сапунени мехури. Всеки бил отделен от останалите с тънка сапунена преграда. Виждали се, чували се, но не можели да се доближат един до друг.
„Такова нещо досега не бях виждал! И аз обичам да играя със сапунени балончета, но чак пък толкова! – помислил си Вичо Нетипичо. – Не мога да не се отбия да видя каква е тази работа.“

***

Но нещо останало същото. Вичо Нетипичо завинаги запазил доброто си сърце. Помагал на хората и създавал нови приятелства. Не знам дали това е типично за един принц, но е типично за всеки добър човек. И ти можеш да си като него. Само пожелай!

Милена Салчева е икономист по образование, работи в областта на маркетинга. Завършва магистратура в НБУ през 2011 г., специалност Реклама и стилове на живот. Посещава курсове по творческо писане в Творческа академия „Заешка дупка“. Сред интересите и са художествената литература и психологията.

Мая Стайкова е художник на свободна практика. Завършва магистратура в Национална Художествена Академия през 2011 г., специалност Плакат и визуална комуникация. Има интереси в областта на плакатното изкуство, приложната графика и илюстрацията.

Творческият тандем се сформира въз основа на дългогодишно приятелство и общи интереси между двете авторки. Идеята за съвместен проект се ражда спонтанно, след като Милена споделя на Мая, че вечер разказва на детето си измислени от нея приказки и понякога ги записва. Решават да облекат една от тях в подходящи приказни илюстрации и да сбъднат една мечта – да създадат книга с висока художествена стойност, която да си струва да бъде поставена на рафтовете в детските стаи.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Милена Салчева

Няма добавена информация