17,00 лв.

Невидимите кризи, трето издание

Георги Господинов
Жанет-45
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
17,00 лв.

Есета и истории от Георги Господинов.

За изчерпването на залежите от смисъл. За литературата като алтернативен енергиен източник. За чудото на четенето. За писането. За това как българският аероплан роди футуризма. И какво (не) роди 1968-а. За случилото се и неслучилото се тук. За отказания свят. За Европа, обезпечена с литература. За българската тъга и тяга по нея.

"С "Естествен роман" и останалите си текстове Георги Господинов създаде публика и формира вкус." Бойко Пенчев

"Писането на Господинов е колективното ни (и не само литературно) несъзнавано." Марин Бодаков

“Невидимите кризи”... Брилянтна лекция на българския писател Георги Господинов, предвиждаща страхотно бъдеще за литературата като “алтернативен енергиен източник”. Франкфуртер Алгемайне Цайтунг

Част от есетата тук са писани за различни български и европейски издания: Neue Zürcher Zeitung, Дневник, Wespennest, ЛИК, Култура, SPRITZ, Тема, Литературен вестник. Четени са на публични форуми във Франкфурт, Лайпциг, Берлин, София, Созопол. Есето «Невидимите кризи» печели личната награда на проф. Светглозар Игов «Дъбът на Пенчо». Текстовете са събрани за първи път в книга.

Информация за "Невидимите кризи, трето издание"
  • Език Български
  • Брой страници 200
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 20 см.
Георги Господинов
За автора

Георги Господинов

Виж всички заглавия от автора

Георги Господинов Георгиев е роден през 1968 г. в град Ямбол. Той е български съвременен писател. Пише поезия, романи и разкази. По професия е преподавател, литературовед и редактор. Висшето си образование завършва в Софийски университет Св. Климент Охридски, а специалността му е Българска филология. По-късно получава степента доктор по Нова българска литература към Института за литература на БАН. Носител е на множество престижни награди.